Parc nou Între Lacuri. Când încep lucrările

Parc nou Între Lacuri. Când încep lucrările

Primăria Cluj-Napoca a stabilit câștigătorul licitației de proiectare și execuție pentru noul parc Între Lacuri, aflat în apropiere de strada Aurel Vlaicu și lângă fabrica Fujikura. 

"Urmează se se semneze contractul, probabil luni. Investiţia se ridică la suma de 7.8 milioane de lei (fonduri bugetare), iar termenul de realizare este de 12 luni. Ordinul de începe a lucrărilor va fi, probabil, undea la început de aprilie", a declarat primarul Emil Boc, la ZIUA LIVE. Lucrările vor fi realizate de Nord Conforest - Eco garden - Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL, asociere care a construit și Baza sportivă Gheorgheni (MAI MULTE DETALII AICI!)

Noul parc va avea aproape 10 hectare (94.500 mp) şi este delimitat de strada Nirajului la nord, Școala Gimnazială "Alexandru Vaida Voevod" și zona de locuințe la est, strada Oltului, respectiv Mureșului. Ca dimensiune, este mai întins decât Parcul Feroviarilor (5 ha), dar mai mic decât Parcul Central (13 ha). Proiectul pentru acest parc a fost realizat de arhitecții de la Planwerk.

Ideea amenajării parcului a apărut în cadrul programului de Bugetare participativă. ”A face un parc nou la Cluj-Napoca ar fi o reușită fără precedent a întregii comunități și cea mai puternică dovadă a faptului că societatea, administrația, instituțiile statului, proprietarii de imobile și locuitorii pot să colaboreze! Zona fostei pepiniere Între Lacuri este un loc ideal de amplasament, deoarece cadrul natural este foarte prielnic, există deja lacuri naturale care trebuie doar puțin amenajate, e o oază de verdeață”, a scris Nicolae Aurelian Oprean în 2017. A reușit să convingă suficiente persoane că merită să se afle printre câștigători.

Realizarea acestui parc a creat însă nemulţumiri printre locuitorii din zonă. Zeci de persoane de pe străzile Nirajului şi Mureşului s-au plâns, în etapa de consultare publică, că li se vor demola garajele de tablă sau de beton. Totuşi, primarul Emil Boc a precizat, cu mai multe ocazii, că autorizaţiile pentru construcţiile acestea de tablă sau de beton sunt provizorii și că în momentul în care există un proiect pentru zona respectivă autorizaţiile îşi încetează valabilitatea. 

VEZI ŞI Al doilea mare parc al Clujului, gata abia în 2020

Cel mai mare parc al Clujului costă 4,9 milioane de euro. Boc vrea bani de la UE + Proiecte pentru Feroviarilor, Armătura şi Între Lacuri

90.000 de lei pentru modernizarea Parcului Farmec şi parcului din spatele Teatrului Naţional. Cine vrea să le "redeseneze". Următoarele două parcuri pentru care se întocmește documentația de licitație în vederea atribuirii studiului de fezabilitate sunt Ion Luca Caragiale și 14 Iulie.

Loading...
Comenteaza