Parcul Central va fi dotat cu sistem de iluminat led

Parcul Central va fi dotat cu sistem de iluminat led

Luni, 10 iunie, a fost semnat contractul pentru achiziționarea aparatelor necesare pentru modernizarea sistemului de iluminat din Parcul Central, utilizând tehnologie led.

Această investiție face parte din proiectul „Modernizarea şi extinderea reţelei de iluminat public folosind tehnologie led”, finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român (PCER).

Modernizarea sistemului de iluminat presupune înlocuirea aparatelor de iluminat existente pe 227 de stâlpi cu aparate de iluminat moderne utilizând tehnologia led. Valoarea investiției este de 535.000 lei, fără taxa pe valoarea adăugată, iar termenul de execuție, de trei luni.

Principalele etape ale lucrării sunt aprovizionarea cu materiale, execuția lucrării, configurarea sistemului de iluminat, recepția acesteia, verificarea instalațiilor și măsurarea rezultatelor.

Obiectivele acestei investiții sunt:

1. Diminuarea cheltuielilor reale de funcționare a sistemului de iluminat.
2. Limitarea impactului asupra mediului prin:

- reducerea consumului de energie electrică
- reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră CO2
- reducerea fenomenului de poluare luminoasă
- alegerea de produse care utilizează mai puţine materii prime, respectiv produse alcătuite din materiale recuperabile în procent ridicat
- utilizarea unor produse eficiente energetic

De asemenea, în cadrul PCER, sunt în desfășurare încă două etape a proiectului „Modernizarea şi extinderea reţelei de iluminat public folosind tehnologie led”:

- modernizarea sistemului de iluminat pentru 22 de străzi din municipiu (1.358 de aparate),  în faza de execuție
- modernizarea sistemului de iluminat pentru peste 60 de treceri de pietoni din oraș, în faza de obținere a autorizațiilor de construire

Loading...
Comenteaza