Parking în Gheorgheni, cu peste 300 de locuri

Parking în Gheorgheni, cu peste 300 de locuri

Primăria Cluj-Napoca va construi un parking în cartierul Gheorgheni. Construcția cu regim de înălțime propus 2S+D+P+E+T va avea 362 de locuri de parcare. 

Consilierii locali urmează să aprobe indicatorii tehnico-economici pentru parking-ul de pe aleea Azuga din municipiul Cluj-Napoca.

"Parking-ul se presupune să se construiască pe terenul terenul înscris în CF. NR. 323445 pe platforma de parcare existentă (cu o capacitate de 73 de locuri), amplasată la intersecția dintre străzile Albac și Azuga, în cartierul Gheorgheni din municipiul Cluj-Napoca. Pentru implementarea proiectului s-a implementat studiul de fezabilitate de către CS SMARTBAU CONSTRUCT SRL cu sediul în Cluj-Napoca. După aprobarea indicatorilor tehnico-economici se va parcurge etapa de proiectare propriu - zisă (STAC, PT, DEE și caietele de sarcini) și execuție", se arată în proiectul de hotărâre ce va ajunge pe masa consilierilor locali în ședința din 1 august 2019. 

Parking-ul va avea 362 de locuri  de parcare (324 autoturisme + 8 stații de încărcare (2 rapide și 4 lente) + 30 loc mopede/motociclete) din care 12 sunt rezervate persoanelor cu dizabilități deținătoare de autoturisme și 36 de locuri de biciclete amenajate în 6 rastele verticale culisante. Valoatea totală a investiției este estimată la suma de 30.584.046 lei (fără TVA). Durata investiției este de 24 de lei, din care 18 sunt prevăzute pentru execuție. Pentru realizarea parking-ului vor fi desființate 8 garaje de cartier. 

Amintim că, patru parking-uri are în lucru Primăria Cluj-Napoca, cu termen de finalizare 2020. Este vorba despre Mogoşoaia 9 (Mănăștur), Primăverii 9 (Mănăștur), Primăverii 20 (Mănăștur) și Haşdeu (central) . O dezbatere publică va fi organizată pe tema primului parking-ul modular din oraș, ca va fi construit în Gheorgheni, pe strada Liviu Rebreanu. De asemenea, municipalitatea are promisiuni de la Ministerul Sănătății pentru parking-ul de la Oncologie. Nu în ultimul rând, continuă discuțiile pentru parking-ul de la Catedrala Greco-Catolică din Cipariu, pentru cel de la Billa, iar pentru garajul prvivat de pe strada Avram Iancu a fost eliberată autorizația de construire, se așteaptă începerea lucrărilor. 

Loading...
Comenteaza