Pasaj subteran în Mărăşti, traversabil în 60 de secunde. La suprafaţă rămân autobuzele şi pietonii

Pasaj subteran în Mărăşti, traversabil în 60 de secunde. La suprafaţă rămân autobuzele şi pietonii

Sunt mii de şoferi care trec zilnic prin această zonă a Clujului şi nu cu prea multă plăcere. Primăria Cluj-Napoca a luat o decizie în ceea ce privește pasajul din Mărăști. 

"Luni, în cadrul Comisiei operative de circulație din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, am discutat variantele de pasaj din Mărăşti. Se avansează destul de repede pentru finalizarea studiului de fezabilitate, astfel încât în ianuarie, februarie 2019, cel târziu, să intre în Consiliul Local.

Pot să vă spun doar o concluzie: se propune ca pasajul să fie subteran, pe unde să intre şi să iasă maşinile, iar la suprafaţă să circule doar mijloacele de transport în comun, bicicliştii şi să fie spaţii deschise pentru pietoni", a declarat edilul Clujului, Emil Boc. 

Dacă pentru traversarea sensului din Mărăşti e nevoie astăzi de 600 de secunde (5 minute), se va ajunge la doar 60 de secunde (1 minut) după implementarea proiectului pregătit de administraţia locală, conform proiectanţilor. 

Pasajul subteran din zona sensului giratoriu Mărăști va fi cuprins între Biserica Sf. Petru și podul Aurel Vlaicu, din zona cinematografului Mărăști. La suprafață vor fi amenajate benzi dedicate pentru transportul în comun, piste de biciclete, se vor planta arbori și se va extinde spațiul pietonal. De asemenea, iluminatul public va fi modernizat, cu tehnologie led.

Loading...
Comenteaza