Peste 13 milioane de euro, în 2018, pentru infrastructura din Baciu. De la UE, Guvern sau Consiliul Judeţean. LISTA INVESTIŢIILOR

Peste 13 milioane de euro, în 2018, pentru infrastructura din Baciu. De la UE, Guvern sau Consiliul Judeţean. LISTA INVESTIŢIILOR
Primarul din Baciu, Ioan Florin Mureşan 

Primăria comunei clujene Baciu a reuşit să atragă, în 2018, peste 13 milioane de euro din diverse surse de finanţare, bani pe care i-a investit în lucrări de modernizare a infrastructurii. 

Într-o scrisoare adresată băcenilor, primarul Ioan Florin Mureşan face un bilanţ al investiţiilor derulate de aministraţia locală Baciu în anul 2018, precizând că aproape toate proiectele promise sunt finalizate sau în stadii avansate de lucru.

Vă prezentăm, mai jos, scrisoarea integrală a primarului din Baciu, Ioan Florin Mureşan 

În pragul Sărbătorii Nașterii Mântuitorului nostru și al sfârșitului de an doresc să vă transmit, din tot sufletul, urări de bine, de sănătate, de viață îndelungată și îmbelșugată și un trai cât mai plăcut și civilizat în comunitatea noastră băceană, pe care ne-o dorim cu toții una modernă și înzestrată cu toate utilitățile și facilitățile urbane.

În acest sens, vă rog să-mi permiteți să vă confirm, din calitatea mea de primar ales al dumneavoastră, că 2018 - Anul Centenarului - a avut semne bune și împliniri rodnice în planul modernizării infrastructurii și facilităților comunei noastre. Este o mare onoare și mândrie pentru mine să vă anunț că în urma viziunii noastre, a planurilor și proiectelor făcute și depuse de către echipa Primăriei și a Consiliului Local, printr-o implicare totală și o muncă deosebit de grea, am reușit să atragem peste 61 de milioane de lei, adică peste 13 milioane de euro.

Întreaga sumă a fost investită în lucrări de modernizare a infrastructurii, adică în introducerea rețelei de apă potabilă, a celei de canalizare, în modernizarea drumurilor comunei noastre, a troturarelor, locurilor de joacă și agrement, semaforizare, construcții etc. Peste 85% din această sumă provine din fonduri nerambursabile, atrase de Primăria Baciu de la Uniunea Europeană, Guvernul României, din programele naționale de modernizare, precum și din fonduri de investiții și modernizare ale Companiei de Apă „Someș” Cluj și, implicit, ale județului Cluj. Acest fapt extraordinar este de natură să ne facă mândri, încrezători și optimiști pe toți băcenii, întrucât - și este foarte important - bugetul comunei noastre nu este grevat de împrumuturi/datorii și, deci, nici de plata dobânzilor. Aceasta este soluția și calea de urmat pentru modernizarea comunității noastre și transformarea comunei Baciu cu toate localitățile sale: Baciu,Corușu Suceagu, Popești, Rădaia,Mera, într-un adevărat pol al modernizării și al civilității, un spațiu în care calitatea vieții să fie o certitudine, nu un vis.

Pentru acest scop fundamental am muncit zi de zi. Atât eu, ca primar, cât și toți colegii mei din Primăria Baciu, fiind susținuți în toate proiectele noastre de toți consilierii locali, pe care dumneavoastră i-ați ales. Însă noi suntem o mână de oameni, dacă stăm să ne gândim bine, și este cinstit să dăm și Cezarului, ce-i al Cezarului. Adică dumneavoastră, Contribuabilul și cetățeanul băcean care și-a plătit impozitul și taxele cuvenite, a avut înțelegere și răbdare pe durata unor lucrări, are bun simț și spirit civic, ocrotind bunurile și proprietatea comună și, mai ales, are pretenții și așteptări mari de la noi. Cei aleși, cei care am primit încrederea și mandatul dumneavoastră, ca să facem ceea ce trebuie spre binele nostru, al copiilor și nepoților noștri și al întregii comunități. Cea care este de prim rang și de toată cinstea în județul Cluj și-n Transilvania. Comunitatea băceană care ne face mândri cu spiritul, toleranța și armonia sa europeană și pe care ne străduim zi de zi să o facem bogată și frumoasă.

În acest sens, permiteți-mi să vă prezint câteva dintre marile investiții care s-au făcut, sunt aproape finalizate sau în stadii avansate de lucru.

I. CANALIZARE:

1. Servicii de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru proiectul “RETEA DE CANALIZARE ȘI STAȚIE DE EPURARE ÎN LOCALITATEA SUCEAGU, COM. BACIU - Valoare: 10,048,906.00 lei

2. Servicii de proiectare și asistență tehnică și Lucrări de execuție pentru proiectul “Infiintare rețea de canalizare în localitățile Salistea Nouă, Corusu și Popești, comuna Baciu, județul Cluj, bransamente” - Valoare: 5,630,617.86 lei.

3. Extindere rețea de canalizare pe străzile Brădetului, Planetelor, Cimitirului, Salcâmului și Mesteacănului în comuna Baciu, județul Cluj - Valoare: 2,557,284.83 lei. Menționez că pe trei din cele cinci străzi lucrările au fost finalizate. Dacă timpul ne permite, vom lucra fără oprire ca să terminăm treaba și pe cele două.

II. APĂ POTABILĂ:

Introducerea rețea apă potabilă în localitățile: Mera, Rădaia și Suceagu, etapa II-a, lucrare realizată cu sprijinul Companiei de Apă „Someș” SA ( lucrare finalizată în proporție de 90 %) - Valoare: 29 milioane lei. Extindere rețea de apă apă potabilă în localitățile: Mera, Rădaia și Suceagu, etapa II-a, , lucrare realizată din fondurile Primăriei Baciu, (întrucât vechiul proiect nu cuprindea toate locuințele) - Valoare: 5 milioane lei.

III. MODERNIZARE DRUMURI

Două proiecte cu finanțare europeană în valoare totală de 2 milioane de euro pentru modernizarea a 16 kilometri de drumuri ale comunei noastre. Mai sunt și alte proiecte de investiții, cu o valoare mai mică, dar care sunt deosebit de infortante pentru confortul și calitatea vieții din comunitatea noastră. Printre acestea amintesc doar patru din cele câteva zeci:

1. Proiectare și execuție semafoare, intersecția Strada Transilvaniei, Strada Observator și trecerea de pietoni ( Zona Petrom) în Localitatea Baciu, Jud. Cluj - Valoare: 516,222.00 lei.

2. Amenajare teren și zid de sprijin în vederea amenajării parcării și locului de joacă de pe Strada Privighetorii - Valoare: 346,113.83 lei.

3. Pietruire drum Săliștea nouă (600 ml) , drum în zona Cheile Baciului (380 ml), drumul de la cimitir (180 ml) din localitatea Mera și Curte Școala Suceagu din Comuna Baciu Jud. Cluj - Valoare: 206,453.10 lei

4. Reparare trotuar și asfaltare parcare în spatele imobilului Aleea Trandafirilor Nr. 4 Bl. A - Valoare: 303,540.25 lei. La finalul scrisorii mele, dați-mi voie să vă încredințez că în fiecare zi din 2019 ne vom strădui să sfințim locul în care dumneavoastră, dragul nostru alegător și susținător, m-ați așezat.

Așa să-mi ajute Dumnezeu!

Primar
ing. Ioan Florin Mureșan

Loading...
Comenteaza