Poliţia îi va veghea pe clujeni prin 20 de camere video

Poliţia îi va veghea pe clujeni prin 20 de camere video
Primăria Cluj-Napoca, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj, derulează un proiect în urma căruia vor fi instalate 20 de camere video fixe de supraveghere, în zonele de risc din punct de vedere al criminalităţii în municipiu.

Acelaşi program presupune achiziţionarea unor camere video mobile, care să poată fi montate în diferite locaţii, în funcţie de gradul de pericol. Primele două camere fixe au fost deja montate în Piaţa Avram Iancu, în zona Casei Armatei şi a Prefecturii. “în mod normal, sunt considerate cu risc criminogen zona ultracentrală, supra-aglomerată, şi zonele periferice.

 

 în special intersecţiile din oraş ar trebui să fie supravegheate cu camere video: intersecţia străzilor Moţilor şi Petru Maior, Piaţa Păcii, sensul giratoriu din Mărăşti, Piaţa Mărăşti, cartierul Mănăştur – în special în zona Big şi zona McDonalds - şi cartierele Iris şi Bulgaria”, a explicat pentru ZIUA de CLUJ Gina Pop, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.  Proiectul a fost luat în discuţie ieri, în cadrul şedinţei în plen a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Cluj.

 

 Conform unui comunicat de presă al Prefecturii Cluj, scopul principal al şedinţei de ieri l-a constituit “analizarea, în contextul incidentelor recent petrecute în municipiul Cluj-Napoca, a problemelor cu care se confruntă structurile de ordine publică din judeţul Cluj, care activează în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică”.

 

Alături de membrii ATOP Cluj, la şedinţă au participat, în calitate de invitaţi, viceprimarul Radu Moisin, directorul executiv al Direcţiei Poliţei Comunitare din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, doamna Minodora Fritea, inspectorul-şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, Aurel Litan, inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Vasile Şomlea, şi directorul Şcolii de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan”, Laurenţiu Stoica.

 

Potrivit comunicatului de presă citat, “din discuţiile purtate de către membrii ATOP cu reprezentanţii structurilor de ordine publică a rezultat faptul că în judeţul Cluj, comparativ cu celelalte judeţe din ţară, starea infracţională este scăzută, dar, datorită atenţiei deosebite acordate de presa centrală judeţului nostru, sunt mult mai intens mediatizate la nivel naţional evenimentele negative care au loc în această zonă”.

 

Din aceleaşi discuţii a rezultat – informează Prefectura Cluj – că “problema cea mai stringentă cu care se confruntă structurile din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Cluj o reprezintă deficitul de personal şi dotarea logistică necorespunzătoare: în momentul de faţă există la nivelul judeţului Cluj un deficit de 135 de agenţi de poliţie, precum şi 200 de autoturisme care ar trebui să se afle în dotarea serviciilor operative”.

 

Doar 10% din absolvenţii Şcolii de Poliţie rămân în Cluj

 

Şeful IPJ Cluj, Ioan Păcurar, a ridicat ieri problema absolvenţilor Şcolii de Poliţie. După terminarea studiilor, aceştia se reîntorc în localitatea de domiciliu, doar aproximativ 10% rămânând în judeţ.

Loading...
Comenteaza