Premieră la Cluj. Municipalitatea plăteşte chiria victimelor violenţei domestice

Premieră la Cluj. Municipalitatea plăteşte chiria victimelor violenţei domestice
Primăria Cluj-Napoca va subvenţiona parţial sau integral chiria victimelor violenţei domestice şi persoanelor cu venituri mici, cu sume cuprinse între 900 şi 1.400 de lei pentru o perioadă de un an, scopul fiind de a-i sprijini pe cei aflaţi în stare de marginalizare socială.

În bugetul local pe 2018 este prevăzută o jumătate de milion de euro pentru subvenţionarea chiriei. „Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat un proiect în premieră naţională pe componenta victimelor în familie care, pentru prima dată în România, beneficiază de o subvenţie pentru a-şi putea găsi chirie.

De asemenea, proiectul vine să-i sprijine pe toţi cei care se află într-o stare de marginalizare socială sau în risc de marginalizare socială, adică nu au loc de muncă, nu au suficiente venituri pentru întreţinerea, la şcoală, a copiilor, şi a acoperi cheltuielile pe care le au cu chiria sau cu utilităţile.

Scopul este să nu îi lăsăm pe oameni să se scufunde în sărăcie. Subvenţia chiriei, parţială sau integrală, se acordă pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitate de prelungire de 24 de luni, sumele fiind cuprinse între 900 şi 1.400 de lei pe lună. Pentru acest an avem prevăzută în bugetul local o sumă de o jumătate de milion de euro", a spus Boc.

Acesta a explicat că se subvenţionează partea de chirie pentru ca beneficiarii să îşi poată găsi un loc de muncă, să poată răzbi, să îşi poată întreţine familiile.

Subvenţia la chirie este acordată victimelor violenţei în familie care au un venit de până la 1.500 de lei pe membru de familie şi persoanelor cu venituri mici care au un venit de până la 738 de lei pe membru de familie, cu condiţia să nu fi avut proprietăţi în ultimii 10 ani. Proiectul HCL poate fi consultat AICI.

Loading...
Comenteaza