Primăria Florești are un server nou, ultramodern. A costat peste 16000 de lei

Primăria Florești are un server nou, ultramodern. A costat peste 16000 de lei
Primăria celei mai populate comune din țară are începând de joi un nou server, ultramodern, al cărui cost total s-a ridicat la peste 16.000 de lei.

Acesta va fi folosit pentru optimizarea sistemul de încasare a taxelor şi impozitelor, prin unificarea bazelor de date ale persoanelor fizice şi juridice.

Achiziționat și pus în funcțiune conform reglementărilor în vigoare privind achizițiile publice, a costat 10.087 lei, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, iar licențele de funcționare, inclusiv cele specializate pentru servere, precum SQL, au fost în valoare de 6.299 lei, cu TVA. Serverul este unul de ultimă generație, având o memorie RAM de 8Gb și o capacitate HDD de 8 Tb.

"Indiscutabil, nu se mai putea lucra cu tehnica de calcul aferentă pentru câteva mii de persoane, în momentul în care comuna a trecut de 30.000 de locuitori. Ca să nu mai punem la socoteală numărul sporit de persoane juridice și de bunuri ale persoanelor fizice.

Noul server vine în întâmpinarea cerințelor contribuabilului, fiind înlesnită încasarea taxelor și controlul asupra sumelor datorate bugetului local, precum și o mai bună identificare a bunurilor", a declarat primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Totodată, autoritățile floreștene au reluat serviciul de încasare a taxelor și impozitelor, sistat pe perioada instalării acestuia. 

Loading...
Comenteaza