Foto Primul strat de asfalt pe noua bandă a străzii Bună Ziua

Primul strat de asfalt pe noua bandă a străzii Bună Ziua

Strada Bună Ziua a fost lărgită la profilul de 16 m și miercuri, 14 august, s-a turnat primul strat de asfalt.

La finalul lucrărilor, strada va avea trei benzi de circulație: o bandă de coborâre, dinspre Calea Turzii spre intersecția cu străzile Măceșului - Trifoiului și două la urcare; două trotuare, treceri de pietoni suprailuminate, două piste de biciclete, 112 arbori, stații de încărcare pentru mașini electrice și stații pentru taxiuri.

Valoarea lucrărilor este de 20 de milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată (TVA), amplasamentul lucrării de modernizare este de 18.633 mp, iar termenul de finalizare este 1 iulie 2020. Finanţarea se face din bani de la bugetul local şi alte surse constituite conform legii. Lucrările sunt executate de Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca.

64 de parcele de teren private

Un număr de 64 de parcele de teren private, în suprafaţă de 2.381 mp, au fost expropriate pentru lărgirea străzii Bună Ziua, evaluate individual de către societatea Neoconsult Valution la suma totală de 1,3 milioane de lei. Terenurile au suprafeţe cuprinse între 1 şi 215 mp.

La acestea se adaugă 10 proprietăţi, în suprafaţă de 16.252 mp, care aparțin deja municipalităţii. Potrivit raportului de evaluare, prețurile pe metru pătrat pe care le-a plătit administrația locală clujeană au fost în unele cazuri de 8 euro (fără TVA), iar la altele, de peste 163 de euro (fără TVA). 

Strada a revenit Clujului după 10 ani 

Strada Bună Ziua, din cartierul cu acelaşi nume, a fost trecută în urmă cu mai bine de 10 ani la CNADNR (actuala Companie Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, n. red.), care a investit în modernizarea ei, și era cerută de aproape trei ani de primăria clujeană, care dorește să o lărgească la 16 m. Hotărârea de guvern privind trecerea străzii în patrimoniul municipiului a fost aprobată în mai 2018. 

Loading...
Comenteaza