Primul tramvai mov ajunge la Cluj în mai

Primul tramvai mov ajunge la Cluj în mai
Primăria va plăti peste 6,4 milioane de lei pentru un tramvai fabricat în Polonia. Instituţia a încheiat ieri un acord-cadru pentru achiziţionarea a maxim 12 bucăţi.

Administraţia locală clujeană a semnat ieri contractul pentru furnizarea a 12 bucăţi de tramvaie cu firma poloneză Pesa. Primul tramvai fabricat în Polonia, modelul Swing, va circula la Cluj-Napoca de la finalul lunii mai, după finalizarea lucrărilor de modernizare a tronsonului I din linia de tramvai, au anunţat oficialii instituţiei.

După ce săptămâna trecută administraţia locală clujeană a câştigat irevocabil acţiunea împotriva deciziei Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) - prin care a fost anulat rezultatul licitaţiei de anul trecut -, reprezentanţi din conducerea primăriei şi cei ai societăţii poloneze Pesa au parafat ieri contracul pentru achiziţionarea de către municipalitatea clujeană a 12 tramvaie. Termenul pentru livrarea primul tramvai la Cluj este de şase luni, dar acesta va ajunge la Cluj-Napoca la finalul lunii mai, când se vor încheia şi lucrările de modernizare a liniei de tramvai pe primul tronson, Bucium - Piaţa Gării. Primarul interimar Radu Moisin a declarat ieri că primăria intenţionează să cumpere anul acesta patru tramvaie. Prima garnitură, omologată, va ajunge pe şine în 31 mai, a anunţat Moisin.

"Societatea şi-a asumat să aducă primul tramvai mai repede în Cluj-Napoca. Noi avem în buget o alocare de 26,6 milioane de lei. La rectificarea bugetară din luna iunie vom redirecţiona fonduri spre achiziţia de tramvaie. Depinde de societatea poloneză, dacă va putea livra mai multe bucăţi, în afară de primul tramvai. Noi avem în plan încă două bucăţi anul acesta. Un tramvai livrat trebuie plătit în decurs de 30 de zile ", a atras atenţia Moisin.

Directorul general al PESA, Tomasz Zaboklicki, a afirmat ieri că societatea poloneză intenţionează să colaboreze cu operatori locali pentru service-ul şi mentenanţa tramvaielor pe care urmează să le furnizeze primăriei. Primul tramvai care va ajunge la Cluj-Napoca va fi mov şi va avea dotări moderne - aer condiţionat, sistem wireless şi este conceput pentru a asigura un grad sporit de siguranţă pe timpul călătoriei. Tomasz Zaboklicki a precizat că firma va asigura şi cursuri de formare pentru ingineri şi vatmani din cadrul Regiei Autonome de Transport Urban Călători (RATUC) pentru ca aceştia să se familiarizeze cu noile tramvaie. "Este vorba despre o pregătire în Polonia, pe bază de certificate, în aşa fel încât cursanţii să poată face pregătire în cascadă şi să-şi formeze şi colegii", au spus ieri reprezentanţii PESA. Directorul general al societăţii a afirmat că tramvaie asemănătoare cu cele care vor fi fabricate pentru municipiul Cluj-Napoca circulă şi în Varşovia. "Depourile pentru tramvaie de la Cluj-Napoca vor trebui adaptate pentru noile garnituri. Avem în vedere şi o colaborare cu operatorul local din domeniu, Remarul 16 Februarie, pentru serviciile de mentenanţă necesare pentru noile tramvaie. 150 de tramvaie produse de noi circulă în toată Europa şi avem în portofoliu 270 de locuri realizate", a menţionat Tomasz Zaboklicki.

După semnarea contractului, primarul interimar Radu Moisin şi directorul RATUC, Liviu Neag, au primit de la oficialii companiei poloneze câte o machetă a tramvaiului Swing, care va circula la Cluj-Napoca. Contractul pentru furnizarea de tramvaie a fost câştigat de polonezi la finalul anului trecut, pe criteriul celui mai mic preţ ofertat. Pojajzdy Szynowe PESA Bydgoszcz s-a angajat să furnizeze 12 tramvaie, la preţul de 6,4 milioane de lei per bucată. De menţionat că, fiind vorba de o posibilă tranzacţie între două state membre ale Uniunii Europene nu se adaugă taxa pe valoarea adăugată (TVA). Astra Vagoane a ofertat 8,2 milioane de lei pentru un tramvai, cu TVA. Clasată pe locul doi, societatea Astra Vagoane a încercat să blocheze procedura, invocând nereguli în documentaţia de licitaţie, însă n-a avut câştig de cauză la CNSC. Când primăria se pregătea să semneze contractul cu polonezii, Astra a depus o nouă contestaţie şi de data aceasta a câştigat. Primăria a atacat în instanţă această decizie şi a câştigat procesul, reuşind astfel să meargă pe rezultatul stabilit de comisia de licitaţie, care a atribuit contractul către societatea poloneză.

Moisin despre contractul cu PESA: "Mă duc la cardiologie dacă mai avem surprize"

Având în vedere acuzaţiile aduse de societatea Astra Vagoane Arad, participantă la licitaţia pentru furnizarea de tramvaie, că Pesa nu ar respecta cerinţele caietului de sarcini, primarul interimar Radu Moisin a declarat că speră să nu mai fie surprize, ca în cazul sălii polivalente (unde a fost anulat de instanţă rezultatul licitaţiei, după ce sala a ajuns la 65%). "Mă duc la cardiologie dacă mai avem surprize. Avem o decizie irevocabilă împotriva deciziei CNSC prin care s-a anulat rezultatul licitaţiei. Astăzi am semnat contractul cu PESA, care ne va furniza tramvaie şi va contribui la menţinerea locurilor de muncă în oraş prin colaborările cu operatorii locali. Teoretic, cei de la Astra Vagoane nu mai au temei de a formula vreo acţiune împotriva deciziei comisiei de licitaţie", a precizat Moisin.

 

 

Loading...
Comenteaza