Probleme pentru podul ce trece autostrada peste Someş la Cluj FOTO/VIDEO

Probleme pentru podul ce trece autostrada peste Someş la Cluj FOTO/VIDEO
Există mari şanse ca podul de peste Someş, care conectează două autostrăzi din jurul Clujului, să nu fie gata la timp.

"Acum câteva zile am filmat din aer stadiul în teren al ciotului de 0,766 km care trebuie să conecteze Autostrada A3 Gilău-Câmpia Turzii de "muzeul" de autostradă Gilău-Nădășelu, segment deja finalizat din luna noiembrie 2017. Constructorul (Tirrena Scavi) a primit ordin de începere pe 27 octombrie 2017 și a început lucrările.

Termenul contractual pentru finalizare este final de august 2018. Însă acest termen nu va fi respectat dacă nu se predă amplasamentul, în cel mai scurt timp, pentru canalul Someșul Mic, astfel încât constructorul să poată începe execuția celor 4 pile din pereul canalului (câte două pentru fiecare mal, vezi planșă mai jos).

Cerem responsabililor să facă urgent toate demersurile birocratice necesare astfel încât să se semneze contractul dintre CNAIR și Hidroelectrica privind plata despăgubirilor către producătorul de energie aferente zilelor în care canalul va fi închis pentru execuția podului. Din informațiile pe care le avem în acest moment, costurile se ridică la aproximativ 50.000 EUR pentru fiecare zi în care acest canal este închis.

Dacă nu se semnează urgent acest act și dacă nu se predă amplasamentul către Tirrena Scavi cel târziu în luna februarie, există șanse mari ca proiectul să nu fie gata în august. Mai mult, constructorul probabil că va face claim (revendicare), cerând (pe bună dreptate) bani și timp în plus pentru că nu i-a fost permisă execuția pilelor, pas esențial (aflat pe drumul critic) pentru finalizarea podului în 6 luni de zile", transmit reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructura. 

 

Loading...
Comenteaza