Proiectantul de la Cluj Arena, constructorul noii şcoli din Floreşti. Proiectul ar putea însă întâmpina dificultăţi

Proiectantul de la Cluj Arena, constructorul noii şcoli din Floreşti. Proiectul ar putea însă întâmpina dificultăţi
Primăria Floreşti a semnat miercuri contractul privind construirea noii şcoli din comună. Lucrările vor fi efectuate de proiectantul care s-a ocupat de designul de la Cluj Arena. Proiectul s-ar putea însă lovi de un hop înainte de a fi început.

În urma licitaţiei organizate în acest sens la sfârşitul lunii octombrie, asocierea dintre Coldea Construcţii şi Dico & Ţigănaş a fost desemnată câştigătoare, având cea mai scăzută ofertă. Astfel, şcoala cu parter şi două etaje din zona Cetatea Fetei va fi ridicată pentru suma de 8.082.577,10 lei, faţă de cea de 10.861 milioane lei estimată de municipalitatea floreşteană.

„Trebuie să gândim în viitor şi să luăm în considerare necesităţile viitoare ale floreştenilor. Anul acesta precum şi în 2013 am asistat în Floreşti la o explozie demografică. Aceşti copii vor merge la şcoală în câţiva ani şi oricum, deja grădiniţele sunt pline. Aşa că necesitatea unei şcoli noi era o prioritate. Noua construcţie va fi una predominant cu destinaţie şcoală, dar este posibil să realizăm, în funcţie de nevoi şi o serie de clase de liceu. Oricum, destinaţia este strict pentru educaţie", a afirmat primarul comunei, Horia Şulea.

Problema este că deşi Primăria dispune în momentul de faţă de suma necesară demarării lucrărilor, se doreşte redistribuirea fondurilor către efectuarea unor lucrări de asfaltare, urmând proiectul şcolii să fie finanţat printr-un credit.

"Legat de fonduri, pot să vă spun că în acest moment avem în cont banii necesari investiţiei, din fonduri proprii ale comunei. Numai că nu sunt sigur că vom putea aloca banii anul acesta. Aşa că, decât să îi pierdem prin necheltuire, nu e exclus ca mare parte din aceşti bani la dispoziţie să îi dirijăm către asfaltări. În ceea ce priveşte şcoala, aceasta este posibil să fie finanţată dintr-un credit pe care îl vom accesa atât pentru această investiţie, cât şi pentru realizarea Drumului de Legătură Varianta Sud şi a grădiniţei", a declarat primarul comunei, Horea Şulea. 

În licitaţie s-au mai înscris asocierea dintre Napoca SA şi Planwerk, cu o ofertă de 8.689.270 lei, cea dintre Biomial, Smartbau Construct şi Serena, cu 8.909.783 lei, şi cea dintre 2 Invest şi Civitas Proiectare, care s-au arătat interesaţi de lucrare pentru suma de 10.231.637 lei.

Loading...
Comenteaza