Propunerea unui consilier local: sistem online de gestionare a locurilor de parcare

Propunerea unui consilier local: sistem online de gestionare a locurilor de parcare
Pe an ce trece, problema locurilor de parcare este tot mai stringentă. Atât cetăţenii, cât şi autorităţile sunt constant în căutarea unei soluţii salvatoare, care însă se lasă aşteptată. În încercarea de a o oferi, un consilier local propune implementarea unui sistem online de gestionare a acestora.

Liberalul Ioan Bîldea, alesul local "campion" la solicitări adresate Primăriei Cluj-Napoca, vrea implementarea unui sistem informatic de vizualizare și gestionare online a locurilor de parcare aflate pe domeniul public care se închiriază cu abonament lunar sau anual.

Prin intermediul lui orice locuitor al orașului ar putea consulta în timp real ce locuri de parcare sunt libere în zona lui de interes, ar putea solicita unul sau și-ar putea prelungi abonamentul, completând un formular standardizat și atașând documentele necesare. 

"Toate acestea se pot face în câteva minute, tot în câteva minute s-ar putea plăti și taxa pentru rezervarea locului respectiv. Nu ar mai fi nevoie de niciun drum pe la ghișeele Primăriei, iar aparatul executiv al Primăriei nu ar mai trebui să gestioneze fizic zeci de mii de dosare anual. Toată lumea ar avea de câștigat, iar un oraș precum Clujul și-ar putea permite oricând un astfel de sistem. Clujenii folosesc deja pe scară largă mediul online pentru diverse operațiuni", îşi motivează el solicitarea. 

Bîldea susţine că pentru implementarea cu succes a acestui sistem de gestionare a locurilor de parcare este nevoie doar de rezolvarea a două probleme pe care le-ar putea ridica depunerea online a documentelor.

Pe de o parte, ar trebui ca executivul primăriei să poată verifica dacă solicitantul mai are domiciliul la adresa respectivă şi dacă copia cărții de identitate scanată și trimisă este cea a documentului actual. 

Pe de altă parte, pe baza copiei certificatului de înmatriculare ar trebui să se verifice valabilitatea inspecției tehnice periodice și dacă mașina nu este înstrăinată la momentul solicitării. 

"Sunt convins că aspectele menționate mai sus s-ar putea rezolva ușor, iar între timp controalele inspectorilor primăriei ar elimina rapid orice tentativă de fraudă prin falsificarea documentelor sau folosirea unora mai vechi", a precizat liberalul.  

Solicitarea sa a fost trimisă Serviciului de Administrare a Parcărilor din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. 

 

Loading...
Comenteaza