Protestele au dat roade! CJ rectifică bugetul aeroportului Cluj

Protestele au dat roade! CJ rectifică bugetul aeroportului Cluj
| Foto: facebook.com/airportcluj.ro

Bugetul Aeroportului Internațional ,,Avram Iancu" va fi rectificat în următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, astfel încât regia să poată depună cereri de finanţare europeană.

"Pentru a da posibilitatea depunerii cererilor de finanțare europeană, în proxima ședință a Consiliului Județean Cluj va fi promovat un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului Regiei Autonome Aeroportul Internațional ,,Avram Iancu” Cluj. Proiectul va fi inițiat și supus spre aprobarea plenului deliberativului județean, deși se consideră în continuare ca fiind ilegală avizarea de către consiliul de administrație, în 13 iunie, a rectificării bugetului Aeroportului, inclusiv prezența în cadrul acestuia a doi membri ale căror mandate încetaseră anterior", se arată într-un comunicat al CJ Cluj.

De asemenea, Consiliul Judeţean menţionează că este vorba de solicitarea suplimentării finanţării europene pe cereri deja depuse de aeroportul clujean: "Plenul Consiliului Județean a aprobat deja depunerea de către Aeroport a unor cereri de finanțare europeană nerambursabilă, problemele puse în discuție prin cererea de rectificare a bugetului regiei referindu-se la solicitarea de suplimentare a acestora".

Totodată, în comunicatul forului judeţean se mai arată că Aeroportul Internaţional Cluj a primit peste 100 de milioane de euro, finanţări de la autoritatea tutelară, din momentul preluării regiei.

"Reamintim pe această cale faptul că, din momentul preluării sub autoritatea Consiliului Județean Cluj și până în prezent, forul administrativ județean a inițiat, sprijinit și finanțat constant proiectele de dezvoltare, modernizare și extindere a Aeroportului clujean, dovadă fiind cele peste 100 de milioane de euro alocate în acest sens".

Ciceo, apel la autorităţile de la Bucureşti: "Blocajul face rău României"

Reamintim că, în 11 iunie 2019, conducerea Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" Cluj a cerut Consiliului Judeţean deblocarea dezvoltării aerogării, ameninţând că va apela la preşedintele României, Klaus Iohannis, şi la premierului Viorica Dăncilă.

"Ne-am adresat astăzi la Comisia de Patrimoniu şi la Comisia de Buget-Finanţe a Consiliului Județean, i-am rugat să ne invite în prima şedinţă să prezentăm aceste aspecte. Este un prejudiciu în patrimoniul Clujului, al judeţului dar şi al Consiliului Judeţean Cluj. Având în vedere blocajul intenţionat care face rău României, având în vedere că favorizează direct aeroporturile din Debreţin şi Budapesta, o să solicităm sprijinul domnului preşedinte Klaus Iohannis şi al doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă. Vom cere sprijin pentru că acest sabotaj este foarte grav, este intenţionat şi total nejustificat", a declarat marți David Ciceo, într-o conferință de presă.

De asemenea, conducerea aeroportului susţine că membrii Consiliului de Administraţie nu ar fi aprobat accesarea de finanțare europeană pentru dotări, printre care autospeciale de stins incendii, cu toate că finanțarea europeană este de 98%, iar contribuția aeroportului ar fi de doar de 2% din valoarea acestora.

“Avem maşină de pompieri din 1996 în funcţiune. De ce refuzi 98% finanţare nerambursabilă, în condiţiile în care este nevoie absolut urgentă de această maşină?”, a transmis David Ciceo.

Valoarea totală a echipamentelor este de 970.000 euro din care 950.000 euro fonduri europene şi 20.000 euro contribuție proprie a aeroportului. (MAI MULTE DETALII AICI!)

Trei administratori de la aeroport trebuie să plece

Tribunalul Cluj a anulat hotărârea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj prin care trei membri noi au fost numiţi în Consiliul de Administraţie (CA) al Aeroportului Internațional Avram Iancu. Astfel, Daniel Persu, Diana Rădulescu şi Valentin Grigoriu sunt nevoiţi să plece din CA. Potrivit directorului aeroportului, David Ciceo, CA va fi alcătuit din cei patru membri numiţi anterior deciziei suspendate: Irimie Popa, Viorel Federiga, Ioan Pop şi Agnes Konnert. (CITEŞTE MAI MULTE AICI!)

Loading...
Comenteaza