PSD Cluj: Chioşcurile „Luxury" din Unirii, la valoarea unui apartament, goale de patru luni. Primăria: Chioşcurile, în procedură de licitaţie

PSD Cluj: Chioşcurile „Luxury
PSD Cluj atrage atenţia asupra celor două chioşcuri neutilizate ale Primăriei Cluj din centrul oraşului, despre care susţine că au costat cât un apartament.

„PSD Cluj constată cu regret că subordonații primarului Emil Boc din primăria Cluj-Napoca au mai dat o lovitură: cele două chioșcuri LUXURY din Piața Unirii, care au costat peste 65.000 euro, sunt în continuare goale și complet neutilate", se arată în comunicatul PSD Cluj.

„Din seria rich & famous cele două chioșcuri LUXURY din Piața Unirii, la valoarea unui apartament, goale, sunt încă o dovadă a dilentantismului managerial din Primăria Cluj-Napoca. În loc să țineți goale două chioșcuri LUXURY în centrul Clujului, de ce nu ați achiziționat aparatură medicală performantă necesară unei unități medicale din oraș, domnule Emil Boc?" a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

„Care a fost necesitatea achiziției acestor obiecte de mobilier stradal dacă nu sunt utilizate, nu generează venituri din chirii și nu deservesc Piața Unirii cu absolut nimic?
În acest ritm îi solicit dlui. Emil Boc să ne precizeze câți ani vor trebui ca această investiție să fie amortizată și de ce utilarea respectivelor chioșcuri nu s-a realizat până la capăt, conform prevederilor contractuale" a declarat liderul de grup al consilierilor locali social-democrați, Dan Morar, vicepreședinte PSD Cluj-Napoca.

Reprezentanţii Biroului mass media al Primăriei Cluj au declarat pentru ZIUA de CLUJ că cele două chioşcuri au fost scoase la licitaţie, unul a fost adjudecat dar nu s-a mai semnat contractul cu câştigătorul. Astfel, licitaţia pentru cele două chioşcuri a fost reluată, iar deschiderea ofertelor va avea loc în 14 septembrie, respectiv 21 septembrie 2017.

Municipalitatea a mai informat că în cele două chioşcuri nu pot fi vândute decât flori, cărţi, presă şi produse alimentare.

Amintim că PSD Cluj a reclamat în luna mai a anului curent faptul că două chioşcuri din centrul municipiului scoase la licitaţie de primărie au valori record. "Administrația municipiului Cluj-Napoca a stabilit un nou record în aceste zile: un chioșc multifuncțional destinat ziarelor și florilor costă „doar" 55.000 €! Două chioșcuri de acest tip - de 9,45 mp au fost deja instalate", afirmau atunci social democraţii clujeni. Vezi aici detalii.

Tot atunci, Primăria Cluj dădea un comunicat în replică la afirmaţiile făcute de cei de la PSD Cluj. "Valoarea reală a chioşcului, care este achitată câştigătorului licitaţiei pentru obiectivul de investiţii „Modernizare Piaţa Unirii etapa 2" este de 29.026 euro+TVA. Diferenţa de 11.450 euro reprezenta realizarea standului de ziare la care Primăria Cluj-Napoca a renunţat. Astfel, Primăria decontează pentru un chioşc 29.026 euro +TVA.

Facem precizarea că realizarea chioşcurilor a fost inclusă în licitaţia pentru toată zona pietonală din Piaţa Unirii, iar în urma licitaţiei a fost acceptată oferta cu preţul cel mai scăzut per ansamblu, la toate capitolele care fac obiectul lucrărilor de pietonalizare a Pieţei Unirii. De exemplu, în urma lucrărilor de modernizare, reprogramarea semafoarelor la toată Piaţa Unirii, a fost ofertată la 1 leu, în timp ce alte oferte au fost la un preţ mult mai mare. Astfel, preţul cel mai mic per ansamblu a fost cel care a stat la baza adjudecării licitaţiei.

În consecinţă, pentru corecta informare a opiniei publice, vă rugăm să precizaţi faptul că preţul real al unui chioşc este de 29.026 euro+TVA, iar chioşcurile au fost parte a licitaţiei globale pentru modernizarea Pieţei Unirii, licitaţie care, per ansamblu, a fost adjudecată la preţul cel mai mic", a informat Primăria Cluj-Napoca.

 

Loading...
Comenteaza