PSD îi cere explicații lui Șulea privind centura Floreştiului. "Blochează dezvoltarea şi afectează calitatea vieții locuitorilor"

PSD îi cere explicații lui Șulea privind centura Floreştiului. "Blochează dezvoltarea şi afectează calitatea vieții locuitorilor"

Partidul Social Democrat (PSD) îi cere explicaţii primarului Horia Șulea privind stadiul construirii Centurii de Sud a Floreștiului, care trebuia să fie gata încă din 2016.

„Având în vedere potențialul de dezvoltare atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ, construcția Centurii de Sud trebuie să fie obiectivul numărul unu al floreștenilor. Este inadmisibil ca o neputință administrativă, tărăgănare, să blocheze dezvoltarea Floreștiului, implicit să afecteze calitatea vieții locuitorilor din Florești.

Îi solicităm pe această cale primarului Horia Șulea, luând în considerare principiul transparenței administrative, să prezinte public stadiul construcției Centurii de Sud a Floreștiului, elementele de blocaj și responsabilii pentru nerealizarea centurii. Îi reamintim primarului că vremelnic conduce cea mai mare comună din România, care depășește ca număr de locuitori multe municipii și că trebuie să dea dovadă de seriozitate și de competență administrativă”, a declarat Mihai Curteanu, secretar executiv al PSD Florești.

Şulea a "rupt" contractul cu Diferit 

Centura de Sud a Floreștiului trebuia să fie gata în 2016, dar a stat blocată doi ani din cauza problemelor legate de exproprieri. Primarul din Florești spunea, în februarie 2018, că se lucrează intens pe şantier, dar în realitate nici măcar exproprierile pe amplasament nu s-au făcut în totalitate.

În toamna anului trecut, Primăria Florești a reziliat contractul cu constructorul Diferit Cluj-Napoca, pe motiv că reprezentanţii firmei au solicitat mai mulţi bani pentru a finaliza proiectul.

Conform primarului Horia Şulea, în toamnă, pe drumurile comunale de pe traseul drumului de legatură sud (Răzoare Sud, Crizantemelor) au fost efectuate reparaţii şi s-a aşternut un strat nou de pietriş. Pe partea de jos (Razoare Nord, Valea Gârboului), s-a intervenit la plombări şi refacerea stratului asfaltic. "Asta aşa, până în primăvară (2019, n. red.). Apoi vine modernizarea drumului de la macadam la asfalt". 

În ultimii 10 ani, comuna Floreşti a crescut de la 7.600 de locuitori (în 2007), la peste 33.000 (în 2017). Circa 10.000 de maşini fac naveta spre Cluj-Napoca zilnic, motiv al blocajelor zilnice de pe drumul naţional. De aceea, şoferii caută drumuri alternative pentru a ajunge în comună.

Loading...
Comenteaza