PSD nu votează bugetul lui Boc, PNL răspunde: "Nu au scos un cuvânt cu privire la jaful comis de Guvernul asupra bugetului"

PSD nu votează bugetul lui Boc, PNL răspunde: "Nu au scos un cuvânt cu privire la jaful comis de Guvernul asupra bugetului"
| Foto: Primaria Cluj-Napoca

Liberalii clujeni le răspund consilierilor locali ai PSD, care au transmis că în acest an nu vor mai vota bugetul local propus de Emil Boc, motivând că, în ultimii ani, deşi asumate de către edilul Clujului, proiectele propuse de către social-democraţi nu au fost implementate. 

Referitor la anunțul consilierilor locali ai PSD privind decizia de a nu susține la vot proiectul de buget pentru 2019 al Municipiului Cluj-Napoca, Partidul Național Liberal face următoarele precizări: 

1. Consilierii locali ai PSD nu se dezic și rămân până la capăt slugi ale șefului de partid, condamnatul penal Liviu Dragnea. Camarila PSD-ALDE încearcă cu disperare să genereze haos și subdezvoltare în România în general și în Cluj-Napoca în special.

2. Nu i-am auzit pe consilierii locali ai PSD scoțând un singur cuvânt cu privire la jaful comis de Guvernul PSD-ALDE asupra bugetului Municipiului Cluj-Napoca, nici anul trecut când municipalitatea clujeană a fost vitregită de 16 milioane de euro și nici în acest an când 20 de milioane de euro au fost confiscați abuziv de aceeași guvernare toxică. 

3. Informăm masa amorfă de consilieri locali ai PSD Cluj-Napoca faptul că dacă municipiul nu ar fi fost privat de cele 36 de milioane de euro, în mod cert clujenii ar fi beneficiat în acest an de o serie de alte proiecte finalizate. Cu alte cuvinte, nu doar că municipiul nu a primit niciun ban de la Guvernul PSD-ALDE dar a și pierdut contravaloarea a două săli polivalente. 

4. Nu avem pretenția de la consilierii locali socialiști să înțeleagă prioritățile Clujului așa cum, de altfel, nici șefii lor de partid nu au fost capabili vreodată să realizeze vreun lucru pozitiv pentru Cluj, începând de la Spitalul Regional de Urgență, Centura Metropolitană sau Autostrada Transilvania. 

5. Suntem convinși că la alegerile locale de anul viitor, clujenii nu vor mai trimite în Consiliul Local politicieni care să saboteze interesele comunității și care să apere doar interesele de grup ale PSD. În ceea ce privește PNL, îi asigurăm pe clujeni că vom rămâne la jel de implicați și dedicați dezvoltării Municipiului Cluj-Napoca, așa cum am făcut-o și până acum. 

VEZI AICI LISTA promisiunilor neonorate de către primarul Emil Boc!

Bugetul Clujului în 2019: peste 326 de milioane de euro 

Bugetul general al municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2019 este în valoare de 1,54 de miliarde de lei, adică 326 de milioane de euro. Bugetul local este de 1,36 de miliarde de lei (287 milioane euro), împărţit în bugetul de funcţionare - 754 milioane lei (159 milioane euro) şi bugetul de dezvoltare, adică banii destinaţi investiţiilor în oraş - 609 milioane lei (128 milioane euro). 

Pe categorii, bugetul de dezvoltare se împarte astfel: 

 • Transporturi - 380 milioane lei 
 • Autorităţi publice şi acţiuni externe - 47,8 milioane lei
 • Ordine publică şi siguranţă naţională - 1,3 milioane lei 
 • Învăţământ - 18,3 milioane lei
 • Sănătate - 16,7 milioane lei 
 • Cultură, recreere şi religie - 29,9 milioane lei
 • Asigurări şi asistenţă socială - 8,3 milioane lei 
 • Protecţia mediului - 6,5 milioane lei 
 • âLocuinţe, servicii şi dezvoltare publică - 98,4 milioane lei
 • Combustibil şi energie - 1 milion lei 
 • Principalele investiţii care se vor finaliza în 2019-2020 

Aşadar, între proiectele prioritare pentru administraţia locală, ce urmează să fie finalizate în perioada 2019-2020, se numără SF, PUZ, DTAC pentru Centura Metropolitană, 4 parking-uri, achiziţia de autobuze şcolare, finalizarea Turnului Pompierilor, reabilitarea a 3 poduri, modernizarea şi amenajarea a 4 parcuri, modernizarea sistemului de semaforizare din oraş, îngroparea punctelor gospodăreşti sau PUZ, SF şi studiu de circulaţie pentru lărgirea Căii MănăşturLISTA AICI! 

VEZI ŞI Clujul a luat peste 400 milioane de euro de la UE. LISTA de investiţii

Loading...
Comenteaza