Punct de informare şi salvamont de 80.000 de euro în Cheile Turzii

Punct de informare şi salvamont de 80.000 de euro în Cheile Turzii
În şedinţa publică a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj de astăzi va fi luat în discuţie studiul de fezabilitate privind realizarea unui punct de informare turistică şi de intervenţie salvamont la Cheile Turzii (foto).

Obiectivul va fi construit pe un teren de 525 mp, situat pe domeniul comunei Mihai Viteazul. Investiţia a fost evaluată la aproape 340.000 lei (aproape 80.000 de euro).

 

Serviciul public salvamont (ce funcţionează în subordinea CJ) a solicitat înfiinţarea unui punct de informare şi intervenţie în zona Cheilor Turzii, dat fiind faptul că în ultimii ani fluxul de turişti a crescut foarte mult. Preşedintele CJ, Alin Tişe, a informat că a fost elaborat deja un studiu de fezabilitate, ce urmează să fie aprobat în şedinţa publică de astăzi. Investiţia a fost evaluată la aproape 340.000 de lei şi ar urma să se realizeze pe un teren de 525 mp ce aparţine comunei Mihai Viteazul.

 

“Rezervaţia Naturală Cheile Turzii este o zonă turistică importantă, introdusă în circuitul turistic naţional şi internaţional, care presupune desfăşurarea unor activităţi turistice inclusiv extreme. Pentru îndeplinirea obiectivelor sale, Serviciul public salvamont desfăşoară o serie de activităţi specifice, printre care şi asigurarea permanenţei în Cheile Turzii, zonă cu flux ridicat de turişti şi cu potenţial mare de producere a accidentelor”, se arată în referatul de aprobare a investiţiei.

 


Loading...
Comenteaza