Rampa neconformă de la Turda, complet închisă. Lucrările au costat 2,6 milioane de lei

Rampa neconformă de la Turda, complet închisă. Lucrările au costat 2,6 milioane de lei

Lucrările de închidere și ecologizare a depozitului neconform de deșeuri din municipiul Turda au fost pe deplin finalizate.

„Ne bucurăm că într-un interval optim, de un an de zile, am reușit să închidem pe deplin această rampă neconformă și să igienizăm în paralel și zona adiacentă, extrem de afectată de deșeuri. Întregul amplasament se prezintă în acest moment foarte bine, atât vizual, cât și funcțional, depozitul urmând să intre în etapa de monitorizare și conservare”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Cu o valoare totală de 2,64 milioane de lei, lucrările de proiectare și execuție au fost efectuate în mai multe etape și au constat în realizarea sistemului de acoperire și impermeabilizare a depozitului prin amplasarea stratului suport de pământ în grosime de 50 cm, a stratului de acoperire de 100 cm, respectiv montarea celor trei membrane din geocompozit drenant/bentonitic pentru drenarea biogazului și a apei pluviale, realizarea sistemului de colectare și evacuare a apelor de precipitații prin construirea unui canal perimetral, a unui bazin de confluență și a unui canal marginal la drumul de acces în depozit.

Lucrările de închidere au mai  presupus realizarea sistemelor de degazare a depozitului prin amplasarea a șapte puțuri corespunzătoare și a sistemului de monitorizare a nivelului apelor freatice prin forarea a trei puțuri. Întregul amplasament situat în Turda este în acest moment împrejmuit cu un gard metalic și o poartă de acces, zona fiind supravegheată în mod permanent de către personalul de pază calificat.

Loading...
Comenteaza