RATUC rămâne să opereze şi pe comuna Floreşti

RATUC rămâne să opereze şi pe comuna Floreşti
Chiar dacă a câştigat contractul de transport pe comuna Floreşti, compania Fany va trebui să accepte şi prezenţa RATUC. Primăria Floreşti lansează patru noi trasee pe care le va atribui RATUC.

Locuitorii din Floreşti vor putea circula şi cu autobuze ale RATUC, în aproximativ două luni, a anunţat primarul comunei, Horia Şulea. Contractul de transport în comun, ce vizează principala rută care leagă Floreştiul de municipiul Clujn Napoca, a fost câştigat de firma Fany, însă legea nu-i intrezice administraţiei locale să lanseze şi alte trasee, pe care mai apoi să le includă în proiectul transportului metropolitan. Astfel, Şulea afirmă că firma Fany va trebui să se obişnuiască cu prezenţa RATUC-ului în Floreşti.

Primăria Floreşti a gândit patru noi trasee pe care le va introduce în proiectul transportului metropolitan. „Cam în şase, sapte săptămâni aceste noi rute vor deveni operabile. Vom avea şi o dezbatere publică, în 24 ianuarie, pe tema transportului, însă, de principiu, toate lucrurile au fost deja stabilite", a informat edilul Horia Şulea. Astfel, în afara rutei pe care operează în prezent firma Fany, locuitorii Floreştiului vor putea circula cu RATUC pe liniile: DN1/Avram Iancu/Cetăţii/Intersecţia Eroilor/zona Multiserv; A.Iancu/S. Bărnuţiu/Gh.Doja/M.Kogălniceanu/Someşului/DN1 şi Floreşti sat/sens giratoriu/Luna de Sus. Un al patrulea traseu vizează străzile din Luna de Sus.

Şulea spune că îşi menţine părerea şi că Floreştiul ar fi putut rămâne integral în serviciul RATUC dacă administraţia judeţeană ar fi dorit să sprijine acest proiect. Oricum, lupta nu este încheiată, apreciază edilul, având în vedere că procesul cu compania Fany nu s-a încheiat. „Oamenii nu sunt dispuşi să înţeleagă de ce nu a fost posibil să le oferim un sistem de transport în comun integrat, de ce nu pot beneficia de aceleaşi servicii de care se bucură şi locuitorii municipiului Cluj-Napoca, prin urmare, este de datoria noastă să găsim soluţii", a explicat Şulea.

Iniţial, Consiliul Judeţean şi-a dat acordul pentru ca traseele din localităţile care se învecinează cu municipiul să fie introduse în proiectul integrat de transport pe care l-a lansat Primăria Cluj-Napoca. Astfel, traseele din Floreşti, Apahida, Baciu, Chinteni şi Feleacu au fost scoase din pachetul general ce urma să facă obiectul licitaţiei organizate de Ministerul Dezvoltării. Compania Fany, care până anul trecut opera pe comunele Floreşti şi Chinteni, s-a adresat instanţei şi a reuşit să suspende Hotărârea Consiliului Judeţean exact cu câteva zile înainte de a demara licitaţia pentru atribuirea acestor trasee. Liderul Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a considerat că se impune să reintroducă aceste trasee în pachetul de licitaţie, astfel că Fany a câştigat nu doar Floreştiul şi Chinteniul, ci şi comuna Baciu, pe care opera RATUC.

Directorul RATUC Liviu Neag a explicat că nu şi-a dorit să se înscrie în licitaţie pentru că n-avea nici un rost, de vreme ce proiectul de transport metropolitan fusese demarat. În prezent, RATUC operează pe comuna Feleacu, având în vedere că acesta este singurul traseu care nu a fost inclus în licitaţia ministerului. Oricum, există o cursă specială a RATUC-ului şi în Baciu, linia 31, care a rămas în vigoare, iar sursele noastre spun că autobuzele Fany circula cam goale, din acest motiv. De altfel, ZIUA de CLUJ a relatat într-o ediţie anterioară despre memoriul semnat de peste 2.000 de localnici din Baciu care cereau ca RATUC să preia cursele firmei Fany.

 

Loading...
Etichete
Comenteaza