Regionala CFR Cluj. Trenurile cu pelerinii la Papa Francisc, neafectate de viituri

Regionala CFR Cluj. Trenurile cu pelerinii la Papa Francisc, neafectate de viituri

Trenurile care asigură transportul pelerinilor circulă în condiții normale și de siguranță, nefiind semnalate zone cu probleme cauzate de condițiile meteo nefavorabile, informează Compania Naţională de Căi Ferate.

O zonă afectată de inundații a fost intervalul de cale ferată Feldru - Rebrișoara (Bistriţa-Năsăud), unde personalul feroviar al Regionalei Cluj s-a mobilizat și a acționat pentru îndepărtarea aluviunilor de pe cale ferată și redeschiderea circulației în condiții de siguranță.

Regionala Iași a asigurat în condiții de siguranță legătura între zona de nord și sud a Moldovei, traficul feroviar fiind astfel operațional la conexiunea cu Regionala CF Cluj.

Ploile și viiturile înregistrate vineri seara în județul Prahova au afectat și circulația feroviară între Valea Călugărească și Ploiești Est, apele acoprind în totalitate calea ferată, mai multe trenuri de călători fiind oprite, din motive de siguranță, în alte gări de pe traseu.

Pentru redeschiderea în condiții de siguranță a traficului feroviar în județul Prahova a fost nevoie de o mobilizare complexă, cu personal de specialitate și utilaje de la trei regionale feroviare: București, Constanța și Galați.

În aceste zile, în care sunt anunțate fenomene meteo nefavorabile, toate cele opt regionalele de cale ferată -  București, Craiova, Timișoara, Iași, Cluj, Brașov, Galați și Constanța - sunt activate și monitorizează circulația pe întreaga rețea feroviară.

Echipele feroviare de specialitate fac verificări pe secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidența codurilor de vreme nefavorabilă, astfel încât dacă situația o impune să se intervină operativ cu personal și utilaje pentru a menține operațional traficul pe toate magistralele.

CFR SA administrează infrastructura feroviară publică şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă.

 

Loading...
Comenteaza