Remus Lăpuşan tună şi fulgeră pe tema închiderii aeroportului. "Nimeni n-are dreptul să arunce cu noroi"

Remus Lăpuşan tună şi fulgeră pe tema închiderii aeroportului.
Liderul grupului social-democrat din Consiliul Judeţean (CJ), şeful PSD Cluj Remus Lăpuşan, s-a declarat deranjat de afirmaţiile directorului economic al Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, Gabriela Zanc, potrivit căreia poarta aeriană a Clujului riscă să se închidă din pricina datoriilor neachitate.

Zanc anunţase luni că aeroportul clujean ar fi la un pas de insolvenţă şi de închidere din cauza neachitării datoriilor pentru construirea noii piste, în cuantum de 50 de milioane de lei. Directorul comercial al aerogării afirmase că instituţia intenţiona să acceseze un împrumut bancar pentru a plăti, dar nu a obţinut girul CJ pentru această operaţiune. „Sunt foarte deranjat de declaraţiile legate de situaţia aeroportului, făcute de persoane inconştiente, oameni care n-au nici o legătură cu judeţul Cluj şi cu bunul-simţ, n-au nici un simţ al realităţii şi au adus grave prejudicii judeţului Cluj şi aeroportului", a răbufnit Lăpuşan.

Şeful PSD Cluj acuză faptul că s-ar fi aruncat cu noroi în activitatea CJ. „În ultimii 14 ani toată lumea a susţinut dezvoltarea aeroportului. S-au deviat pâraie, s-a făcut balizaj nou, s-a făcut o pistă nouă, s-au plătit datorii legate de terminale. Au existat primari deranjaţi că aeroportul a fost favorizat de CJ. Întotdeauna aeroportul a fost o prioritate pentru CJ şi nimeni n-are dreptul să arunce cu noroi în CJ", a spus Lăpuşan. Totuşi, el n-a negat existenţa datoriei şi a admis că, anul acesta, CJ n-a alocat bani pentru acest obiectiv. „La începutul anul, când s-a construit bugetul, s-a ajuns la concluzia că, dacă s-ar plătit tot la aeroport, n-ar mai rămâne bani pentru nimic altceva, aşa că s-a luat decizia ca, pentru aceste plăţi, să se recurgă la un împrumut bancar", a explicat Lăpuşan.

Cu toate acestea, el a continuat să conteste afirmaţiile lui Zanc. „Aeroportul n-are cum intra în insolvenţă, e o regie autonomă de stat, nu există aceste termen pentru aeroport. Nu vor fi probleme de natură financiară. Cei din consiliul de administraţie ori îşi dau toţi demisia, ori fac treabă, că nu i-am trimis acolo să nu facă nimic. oricum, cei care au făcut acele afirmaţii iresponsabile vor fi convocaţi la comisia de buget a CJ să dea explicaţii", a afirmat Lăpuşan. El a mai precizat că, în urma unei discuţii purtate cu vicepreşedintele cu atribuţii interimare de preşedinte al CJ, Vakar Istvan, a ajuns la concluzia că marea problemă o reprezintă lipsa de comunicare dintre CJ şi aeroport. Drept urmare au decis desemnarea unei persoane de legătură între cele două instituţii. În plus, i-a solicitat lui Vakar să prezinte plenului CJ un raport privind situaţia financiară reală a aeroportului.

 

Loading...
Comenteaza