Se închide rampa de gunoi neconformă din Dej. Investiţie de 2 milioane de lei

Se închide rampa de gunoi neconformă din Dej. Investiţie de 2 milioane de lei
| Foto: CJ Cluj

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a emis ordinul de începere a lucrărilor de închidere și ecologizare a depozitului de deșeuri urban neconform din Dej.

,,Este un nou pas înainte, extrem de important, spre completa rezolvare a problemei depozitelor neconforme de deșeuri din județ. După recenta finalizare a închiderii rampelor de la Turda, Gherla și Huedin, iată că și cea de la Dej a intrat în linie dreaptă. În ceea ce ne privește, vom acorda tot sprijinul necesar firmei câștigătoare pentru ca întreaga procedură să se deruleze în cel mai scurt timp și în cele mai bune condiții”, a declarat președintele CJ Cluj.

În urma licitației derulate în acest scop de forul administrativ județean, câștigătoare a fost desemnată asocierea Castrum Corporation, RAR Construct Prest, Cepromin, prima fiind lider al asocierii. Valoarea contractului semnat cu asocierea câștigătoare este de 2,1 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 12 luni, dintre care patru luni sunt alocate procedurii de proiectare iar restul de opt luni reprezintă perioada de execuție propriu-zisă a lucrărilor.

Activitățile ce urmează a fi efectuate pentru închiderea depozitului neconform din Dej, de 20.951 mp, vor consta în elaborarea de studii geo și topo, obținerea autorizațiilor, avizelor și acordurilor necesare, elaborarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, revizuirea acordului de mediu în concordanță cu soluțiile tehnice propuse de contractor, elaborarea planului de întreținere postînchidere.

În același timp, lucrările de execuție vor viza profilarea și reconfigurarea depozitului, respectiv acoperirea cu un strat de pământ peste care se va realiza o înierbare a întregii suprafețe. Totodată, vor fi efectuate lucrări de drenaj, drumuri de acces, sisteme de colectare a apelor pluviale, precum și alte categorii de lucrări necesare închiderii gropii neconforme de pe acest amplasament. 

În 2015, contractul de lucrări pentru închiderea și ecologizarea ultimelor două depozite urbane neconforme din județ (Câmpia Turzii și Dej) a fost atribuit asocierii Geiger Transilvania – Wilhelm Geiger. Întrucât ulterior câștigării licitației, asocierea a solicitat suplimentarea valorii lucrărilor cu o sumă considerabilă, respectiv 6,15 milioane de lei, contractul a fost reziliat, iar procedura de licitație, reluată.

Loading...
Comenteaza