Se modernizează drumul Iclod - Corneni

Se modernizează drumul Iclod - Corneni

Pe drumul judeţean 161C Iclod – Aluniş – Corneni se află în plină derulare ample lucrări de modernizare ce au drept scop reabilitarea căii de rulare începând de la fundaţie, în profunzimea drumului, până la aşternerea de covor asfaltic în două straturi, respectiv binder şi strat de uzură.

Investiția va cuprinde inclusiv realizarea de acostamente, şanţuri şi podeţe, marcaje şi semnalizare rutieră. „Modernizarea și reabilitarea acestui drum județean are rolul de a asigura cetăţenilor din zonă un acces rapid şi în condiţii de siguranţă la drumul naţional 1C, prin localitatea Iclod, şi, mai departe, pe direcţiile Cluj-Napoca şi Gherla – Dej”, a declarat președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe.

Proiectul vizează un tronson în lungime totală de 13 km, lucrările urmând să se desfăşoare în două etape. Prima etapă a lucrărilor vizează sectorul de drum Aluniş – Corneni, de la kilometrul 10+300 la 13+000. În această fază au fost deja finalizate lucrările de aşternere a stratului de piatră pe întreaga lungime a sectorului şi a fost aşternut primul strat de asfalt pe 1 km.

Pentru verificarea calității stratului de asfalt turnat, în ceea ce priveşte grosimea şi consistenţa acestuia, de pe acest sector au fost extrase carote de către un laborator specializat. După finalizarea lucrărilor, proiectul va intra în cea de-a doua etapă de execuţie care vizează sectorul de drum Iclod – Aluniş, în lungime de 10,3 km, de la kilometrul 0+000 până la 10+300.

Pentru a se asigura calitatea şi caracterul conform al lucrărilor, acestea se execută  exclusiv în condiţii meteorologice favorabile, fiind permanent verificate de către reprezentanţi ai CJ Cluj şi de diriginţii de şantier din cadrul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj.

 

Loading...
Comenteaza