Speranţe pentru floreşteni în criza gunoaielor. S-a votat majorarea de capital la firma de salubritate

Speranţe pentru floreşteni în criza gunoaielor. S-a votat majorarea de capital la firma de salubritate
Decizia a fost luată în urmă cu câteva minute, în unanimitate, de consilierii locali din Floreşti.

Consiliul Local Floreşti a aprobat în unanimitate propunerea primarului Horia Şulea de majorare a capitalului social cu circa 450.000 de lei, pentru firma de salubritate care operează în comună, Quatro Eco Salub.

Acest lucru este un prim pas în rezolvarea crizei gunoaielor din comunele pe care le deserveşte această societate.

Cu aceşti bani, firma îşi va cumpăra încă 4 autoutilitare şi alte utilaje necesare, care ar trebui să crească ritmul de colectare a deşeurilor. Directorul Quatro Eco Salub, Florin Otrocol, a anunţat că va renunţa la demisie după decizia de astăzi a consilierilor locali.

Otrocol a declarat pentru ZIUA de CLUJ că speră ca până la sfârşitul lunii martie, noile utilaje ale companiei să fie funcţionale iar societatea să-şi poată îndeplini obligaţiile asumate faţă de cetăţeni.

Directorul Quatro Eco Salub a informat că această măsură a capitalizării societăţii s-ar putea să nu fie suficientă pentru o rezolva criza şi că firma de salubritate ia în calcul şi o majorare de preţ pentru ridicarea deşeurilor. 

Cu cât va creşte preţul pentru colectarea gunoiului menajer, acest lucru nu se ştie încă exact, se fac calcule şi el depinde şi de ce se va întâmpla cu noua taxă de salubritate instituită de vechiul guvern şi care a intrat în vigoare la 1 ianuarie, dacă va mai rămâne în vigoare sau va fi eliminată de noul guvern, a mai precizat directorul Florin Otrocol.

Primarul comunei Floreşti, Horia Şulea, a declarat că banii vor fi disponibilizaţi către societatea de salubritate după aprobarea bugetului pe 2017, undeva la mijlocul lunii februarie şi şi-a exprimat regretul că această decizie nu a fost luată mai demult.

"Regret nespus de rău că doar acum am ajuns la acest moment de raţiune şi de normalitate să capitalizăm această firmă, pentru că era foarte bine dacă puteam să facem acest lucru anul trecut, atunci aveam şi alocare bugetară, iar astăzi în principiu maşinile deja puteau să fie la lucru", a spus primarul Horia Şulea.

Tot joi consiliul local Floreşti a aprobat transformarea societăţii Quatro Eco Salub din SRL în SA. Primarul Horia Şulea spune că astfel, acţionarii, cele 4 primării, din Floreşti, Gilău, Căpuş şi Măguri Răcătău, vor putea avea, prin consiliul de administraţie, un control mai eficient asupra managementului companiei de salubritate.

Loading...
Comenteaza