Sute de străzi de pământ în Cluj-Napoca. Nasra: "Emil Boc este corigent"

Sute de străzi de pământ în Cluj-Napoca. Nasra: "Emil Boc este corigent"

Președintele PSD Cluj, Horia Nasra, îi atrage atenția primarului Emil Boc că în cartierele din Cluj-Napoca, sute de străzi au rămas neasfaltate.

"Sute de străzi neasfaltate sunt răspândite în toate cartierele municipiului Cluj-Napoca, executivul primăriei nereușind să țină pasul cu dezvoltarea municipiului, cu extinderea imobiliară care a determinat apariţia a numeroase străzi private", îi atrage atenția președintele PSD Cluj, primarului Emil Boc, făcând referire la promisiunile pe care edilul le-a făcut în legătură cu străzile private care ar trebui preluate de municipalitate.

"400 de străzi private ar dori să ia în proprietate municipalitatea pentru a le moderniza cu bani publici. Acestea vor fi preluate în baza unor acte de donaţie” informa clujenii, Emil Boc, potrivit comunicatului PSD. 

Tot în acea perioadă, în campania electorală, binențeles, primarul a promis constituirea unui serviciu special pentru preluarea respectivelor străzi şi contractarea unui credit, în jur de 30 de milioane de euro, bani care să mergă prioritar spre modernizarea străzilor din extensiile Clujului și a celor private, se mai arată în documentul menţionat.

„La capitolul străzi neasfaltate din CARTIERELE Clujului, Emil Boc este corigent: Asfaltarea străzilor Alexandru Davila şi Grigore Ureche au fost promise încă din 2011, însă în 2019 situaţia este aceeaşi: străzi din pământ. Au trecut deja șase ani de când operațiunea `marea asfaltare` trebuia finalizată, acţiune anunţată de liderii fostului PDL, prin fostul primar Sorin Apostu. Străzi neasfaltate sunt și în proximitatea CENTRULUI: Până să robotizeze angajații din primăria Cluj-Napoca, Emil Boc trebuia să asfalteze o stradă de pământ din centrul oraşului: În jurul Lacului.

Apoi, la capitolul străzi din domeniu public cu un REGIM JURIDIC INCERT, primarul nu-şi asumă reabilitarea străzii Triajului, chiar dacă oficialii CNCF CFR SA şi-au manifestat dorinţa de a colabora în această speţă: De mai bine de zece ani, aproximativ 200 de clujeni sunt afectați zilnic de starea proastă a străzii Tirajului. CNCF CFR SA și-a arătat toată disponibilitatea şi sprijinul pentru asfaltarea străzii Triajului, prin urmare realizarea investiției este posibilă și este nevoie doar de voința administrativă și politică a primarului Emil Boc.

În concluzie, în Cluj-Napoca sunt în jur de 500 de străzi din pământ care așteaptă atenția autorităților locale. Cât trebuie să mai îndure clujenii care locuiesc pe respectivele străzi noroaiele şi gropile, în condiţiile în care impozitele achitate sunt generoase? ” a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Loading...
Comenteaza