Swing 2 a ajuns în oraş. De luni preia pasageri

Swing 2 a ajuns în oraş. De luni preia pasageri
Al doilea tramvai de 1,5 milioane de euro a ajuns ieri în oraş şi a fost pus pe şine, fără incidente. Garnitura a fost dusă în depoul din cartierul Mănăştur pentru teste şi va intra pe traseu cel mai probabil săptămâna viitoare.

"Compania PESA a livrat primăriei al doilea tramvai, model Swing. Acesta a fost dus la depou pentru verificări şi probabil de luni va intra pe traseu", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu. Primul tramvai din modelul Swing a sosit la Cluj-Napoca săptămâna trecută şi a fost pus în circulaţie în aceste zile. Tramvaiul a circulat doar câteva ore pe noile şine şi a preluat călători. Miercuri seara s-a defectat. După ce a fost înlocuit sistemul de alimentare cu energie, tramvaiul a fost repus pe şine şi circulă pe traseu, dar în probe. "Piesa defectă a fost înlocuită joi dimineaţă, iar ultima ştire e că tramvaiul a făcut ieri 12 trasee fără incidente. Procesul de reglare durează oricum o lună", au mai precizat reprezentanţii administraţiei locale.

Tramvaiele sunt construite de compania poloneză PESA, care are un contract cu primăria pentru furnizarea a maxim 12 unităţi Swing. Pentru 2012 sunt programate în baza acordului-cadru să ajungă la Cluj-Napoca cinci garnituri, iar în 2013, restul de şapte. "Până în septembrie urmează să mai vină două tramvaie, în iulie şi august", a mai afirmat Buzatu.

(D.A.)

 

Loading...
Comenteaza