Trei rampe de deșeuri, de la Turda, Dej și Huedin, care nu respectau normele legale, închise de Consiliul Județean

Trei rampe de deșeuri, de la Turda, Dej și Huedin, care nu respectau normele legale, închise de Consiliul Județean
Rampa de gunoi din Turda a fost închisă | Foto: stiridinturda.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a anunțat închiderea, înainte de termen, a trei rampe neconforme de deşeuri.

"CJ Cluj a finalizat închiderea rampelor neconforme de deşeuri de la Turda şi Gherla înainte de termen. Aceasta trebuiau închise în iunie, dar lucrările s-au finalizat în aprilie. De asemenea, săptămâna trecută am închis şi rampa de Huedin, care avea termen de finalizare luna iulie. În ceea ce priveşte rampele de la Dej şi Câmpia Turzii, acestea vor fi închise anul viitor. 

Rampa de deşeuri a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât, unde au fost probleme legate de o alunecare de teren şi de o scurgere de levigat, va fi închisă până la sfârşitul acestui an. Dacă nu ar fi fost aceste probleme, şi rampa de la Cluj-Napoca era deja închisă. De un an, de când am început procedurile de închidere a rampelor neconforme, autorităţile au găsit soluţii de depozitare a deşeurilor pe alte rampe", a spus Alin Tişe.

Centrul de Management Integrat al Deşeurilor va fi gata până la finalul lui 2018. Toade localitățile din județ vor depozita acolo deşeurile.

Loading...
Comenteaza