Uioreanu despre Boc: are grave probleme de documentare

Uioreanu despre Boc: are grave probleme de documentare
Preşedintele Consiliului Judeţean Horea Uioreanu îl acuză pe primarul Boc de "grave probleme de documentare" în cazul gratuităţilor pentru elevii din şcolile speciale.

"Referitor la declarația primarului municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc, privind politica de gratuități pentru elevii din școlile speciale, trebuie să-l informez că are grave probleme de documentare, aceasta fiind o problemă rezolvată de foarte multă vreme", spune azi Uioreanu.


Sub autoritatea Consiliului Județean Cluj funcționează 11 școli speciale, cu un efectiv de 1.815 elevi. "Este adevărat faptul că cea mai mare parte a acestora studiază la școli situate în municipiul Cluj-Napoca, dar la fel de adevărat este și faptul că aproximativ jumătate dintre acești elevi provin din alte județe și locuiesc în internatele școlilor", arată Uioreanu.

Cât despre elevii școlarizați în acele instituții de învățământ și care locuiesc în Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj asigură transport gratuit cu microbuzele aflate în dotarea școlilor speciale. "Copiii sunt luați de acasă dimineața și sunt transportați înapoi la locuință la finalizarea orelor de curs, în baza unor orare și trasee stabilite de fiecare școală în parte", arată preşedintele CJ Cluj, precizând că există și elevi ai școlilor speciale care folosesc mijloacele de transport în comun, dar aceștia nu au nevoie de acordarea de gratuite specifică școlarilor, ei beneficiind de facilități la transport în baza certificatului de handicap.

 

Loading...
Comenteaza