www.primăriacluj.ro, cumpărat “de sub nasul” municipalităţii

www.primăriacluj.ro, cumpărat “de sub nasul” municipalităţii

Specialiştii Primăriei Cluj-Napoca analizează modalitatea de înfiinţare a portalului care va asigura cetăţenilor accesul on-line la departamentele de specialitate ale instituţiei. Potrivit municipalităţii, intenţia era ca accesul să se facă de la adresa www.primariacluj.ro, însă domeniul a fost cumpărat deja.

Municipalitatea a câştigat recent un proiect european în valoare de 6,5 milioane de lei pentru implementarea unui sistem informatic integrat care le va asigura cetăţenilor accesul online la departamentele primăriei. Contribuţia instituţiei la proiect va fi de 1,1 milioane de lei. Scopul acestui proiect este de a facilita accesul cetăţenilor la serviciile publice oferite de către Primăria Cluj-Napoca prin intermediul unui portal pus la dispoziţia acestora.

Edilul Sorin Apostu a explicat că termenul de implementare a proiectului este de 12 luni. Banii vor fi utilizaţi pentru achiziţionarea de calculatoare, servere, licenţe de operare etc. Cetăţenii vor putea să urmărească stadiul cererilor pe care le-au depus, să solicite informaţii, lămuriri şi chiar să plătească taxe online.

Potrivit datelor furnizate de primărie, licitaţiile pentu achiziţiile necesare implementării proiectului vor demara la finele acestei luni. “S-au trimis la Bucureşti toate documentele şi urmează să fim convocaţi în termen de două săptămâni pentru semnarea contractului. De atunci curge termenul de 12 luni pentru implementarea proiectului. Estimăm ca undeva la finele lunii august - începutul lui septembrie să fie lansate licitaţiile pentru achiziţiile necesare implemetării proiectului”, au explicat reprezentanţii Biroului mass-media al primăriei.

Iniţial, municipalitatea dorea să folosească pentru acest proiect o pagină distinctă de internet, www.primariacluj.ro. “Am verificat şi acest domeniu de pe internet a fost achiziţionat de cineva. Nu ştim de cine. Există varianta ca relaţia online cu cetăţenii să se facă de pe site-ul actual. Deocamdată nu s-a luat o decizie. Societatea pe care o vom contracta în urma licitaţiei ne va prezenta cea mai bună soluţie”, a menţionat purtătorul de cuvânt al primăriei, Oana Buzatu.


Loading...
Comenteaza