CULTURĂ. Concert aniversar Chopin la Cluj

CULTURĂ. Concert aniversar Chopin la Cluj
Un recital cu lucrări semnate de celebrul pianist şi compozitor Frederic Chopin va avea loc sâmbătă, de la ora 17, la Colegiul Unitarian din Cluj-Napoca. Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la naşterea muzicianului.
Concertul va fi organizat de Centrul Cultural Francez (CCF) din Cluj-Napoca, iar intrarea este liberă.

Recitalul de sâmbătă va fi susţinut de către baritonul Gerhard Mild şi pianista Oana Maria Ban, în sala festivă „David Fernec” a Colegiului Unitarian, de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 nr. 9.
 
Celebrul compozitor şi pianist F. Chopin s-a născut în actuala Polonie, la 1 martie 1810, iar din 1831 s-a stabilit în Franţa, unde a rămas până la moartea sa, în 1949, arată reprezentanţii CCF. Deşi a fost foarte apreciat inclusiv de către muzicieni, Chopin a preferat concerte într-o atmosferă mai intimă, în saloane şi nu în sălile de concerte impunătoare pariziene. El este considerat unul din cei mai mari pianişti ai secolului XX, iar partiturile sale sunt considerate „indispensabile pentru înţelegerea muzicii de pian”, conform CCF. Reprezentanţii acstuia adaugă că respectivele creaţii sunt printre cele mai cântate de către muzicieni.
Loading...
Comenteaza