169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Programul activităţilor la Cluj

169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Programul activităţilor la Cluj

În 15 ianuarie celebrăm 169 de ani de la naşterea poetului nepereche Mihai Eminescu.

 

Marți, începând cu ora 11:00, va avea loc ceremonia depunerii de jerbe de flori la statuia lui Mihai Eminescu din fața Teatrului National Cluj-Napoca, cu ocazia omagierii memoriei Poetului Naţional şi a sărbătoririi Zilei Naționale a Culturii Române.

După ceremonia depunerii de jerbe de flori, va urma un spectacol liric în foaierul Teatrului Național, cu participarea artiştilor de la Teatrul Naţional Cluj-Napoca şi Opera Nationala Romana Cluj-Napoca. "Recitalul de lieduri și poeme românești marchează atât data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889), cât și simbolizanta Zi a Culturii Naționale.

Abordând un repertoriu de lieduri scrise de către compozitorul Eugen Doga pe versurile iubitei ,,Luceafărului poeziei românești” – Veronica Micle – cele două soliste, actorii invitați și pianiștii acompaniatori vor părăsi, cu acest prilej, scena și sălile de studiu, pentru a învălui spațiul foyer-ului cu sonorități lirice care să vă încânte auzul", transmit reprezentanţii instituţiilor de cultură. Spectacolul se încheie la 12:45. Intrarea este liberă. 

Loading...
Etichete
Comenteaza