3F trio, în concert la Cluj-Napoca

3F trio, în concert la Cluj-Napoca

3F trio, alcătuit din François Couturier, François Méchali şi François Laizeau, va susţine un concert la Cluj-Napoca, luni, de la ora 19.00, în Sala Radio. 

Pianistul François Couturier, creator al Tarkovsky Quartet, a colaborat cu Anouar Brahem, a mai concertat în România la Jazz la Bran, SoNoRo şi Jazz In Church. De-a lungul timpului, printre partenerii săi de scenă s-au numărat Anja Lechner, Jean-Luis Matinier, John McLaughlin, Dominique Pifarely, Palle Daniellson, Jon Christensen, Jean-Paul Celea.
 
Cu peste 40 de ani de carieră muzicală, contrabasistul François Méchali apare pe 60 de albume, în bună parte în calitate de sideman, alături de unii ca Enrico Rava, Joachim Kuhn, Anthony Braxton, Steve Lacy, Michel Petrucciani, Kenny Wheeler, Oliver Johnson, Joe McPhee şi Mico Nissim. Albumele sub semnătură proprie au venit la vârsta maturităţii, împreună cu interesul pentru dirijat şi pentru compoziţia pentru ansambluri orchestrale, când a devenit şi profesor la Conservator.

François Laizeau a făcut parte din proiecte de jazz cu Toots Thielmans, Martial Solal, Michel Portal, Dominique Pifarely, George Gruntz, Emmanuel Bex şi Didier Levallet, şi de muzică simfonică, cu Michel Legrand, Natalie Dessay şi Jaco Pastorius. În plus, este profesor de percuţie la Conservator.

Biletele pentru cele două concerte pot fi cumpărate de pe eventbook.ro şi biletmaster.ro, din librăriile Humanitas, de la casa de bilete a Cinematografului „Florin Piersic” din Cluj-Napoca şi de la casa de bilete a Teatrului Naţional Cluj, şi de la casa de bilete a Cinema „Elvire Popesco”.

Loading...
Etichete
Comenteaza