A murit Vasile Bărbieru. Corpul neînsufleţit al regretatului bariton, depus la Opera Naţională

A murit Vasile Bărbieru. Corpul neînsufleţit al regretatului bariton, depus la Opera Naţională
Distinsului bariton Vasile Bărbieru a murit luni, 8 ianuarie, conform unui comunicat remis de Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

Artist desăvârșit și maestru a cărui viață a cunoscut desăvârșirea prin arta lirică, Vasile Bărbieru este un nume consemnat în portofoliul marilor personalități ale universului muzical autohton al ultimului secol.

Un nume înscris cu litere de aur atât în sufletele melomanilor, precum și în istoria primei instituții lirice a țării, la construirea căreia a fost martor și temerar încă de la începuturile sale, Vasile Bărbieru a fost solist al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca în perioada anilor 1946-1977, continuând să colaboreze cu aceasta până în anul 1991 și evoluând admirabil în peste 2300 de spectacole. 

Miercuri, 10 ianuarie, între orele 10:00 și 12:00, corpul neînsuflețit al baritonului va fi expus în foyerul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, pentru toți cei care își doresc să aducă un ultim omagiu distinsului artist. Înmormântarea va avea loc în aceeași zi, de la ora 13:00, la capela veche a Cimitirului Mănăștur.

 

 

Loading...
Comenteaza