Alessandro Safina, concert de Valentine's Day la Cluj. Tenorul se gândeşte să se mute în România

Alessandro Safina, concert de Valentine's Day la Cluj. Tenorul se gândeşte să se mute în România

Cunoscutul tenor italian Alessandro Safina va susţine un concert de Valentine's Day la Cluj. El afirmă că încearcă de câţiva ani să petreacă luna februarie în România, ţara în care şi-a cunoscut soţia şi în care i s-a născut fiul.

Cunoscut publicului şi datorită coloanei sonore a filmului "Moulin Rouge", pentru care a interpretat, în duet cu Ewan McGregor, melodia compusă de Elton John "Your Song", Safina susţine că în România a întâlnit un public cald şi colaboratori buni.

"Februarie este luna mea preferată şi încerc să o petrec de fiecare dată acasă în România, unde mi-am întâlnit sufletul pereche şi unde mi s-a născut băieţelul.  Aici am cei mai grozavi colaboratori şi cel mai cald public, iar concertele de pe 14 şi 17 februarie înseamnă exact asta: iubirea şi cadoul meu de Ziua Îndrăgostiţilor şi, da, ştiu, de românescul Dragobete oferit tuturor melomanilor din ţară", a declarat Safina.

Tenorul afirmă că Italia este în prezent o ţară bună de mers în vacanţă şi consideră că România ar putea deveni atractivă datorită taxelor mai scăzute. "Italia are acum, ca multe ţări din vechea Europă, o situaţie economică dificilă. Poţi să pleci în căutarea unor oportunităţi, dar situaţia este dificilă pentru toată lumea. Sunt multe probleme în economie. Uite ce se întâmplă şi în Franţa!

Eu lucrez peste tot în lume, aşa că dacă locuiesc aici sau în Italia nu ar fi o mare diferenţă. Anul acesta m-am interesat de taxe, iar în Italia e dezastru. Dacă vei pleca în Italia, o să te întorci. La fel şi în Franţa sau în Spania. Oamenii nu au bani să plătească taxele, ăsta este adevărul", a spus tenorul, la Cluj.

Alessandro Safina şi-a făcut debutul în 1990, în rolul lui Rodolfo din opera ''La Boheme'', a lui Giacomo Puccini, alături de Katia Ricciarelli. A cântat pe scene faimoase din întreaga lume, precum Barbican din Londra, Teatrul Bibiena din Mantova (Paisielllo în ''Bărbierul din Sevilla''), Basel (''I Capuleti e i Montecchi''), Strasbourg (''Elixirul dragostei''), Marsilia (''Bărbierul din Sevilla'') şi la Festivalul Wexford din Irlanda.

A susţinut numeroase concerte şi a avut apariţii în spectacole televizate în Olanda, SUA, Brazilia, Taiwan, Franţa, Canada, Coreea sau Marea Britanie. Colaborările muzicale ale lui Safina cu Elton John, Jose Carreras, Rod Stewart, Carlos Santana, Miriam Stockley, Sarah Brightman şi Mario Frangoulis l-au introdus în elita muzicii internaţionale.

A cântat alături de cunoscuta soprană Katia Ricciarelli în ''La Boheme'', dar şi în "Elixirul dragostei", "Bărbierul din Sevilla" sau "Traviata", dar şi de soprana Felicia Filip. Concertul de la Cluj-Napoca va avea loc în 14 februarie, de la ora 20:00, la BTArena. Tenorul a mai concertat în România în 2008 şi în 2016.

Loading...
Comenteaza