Analia Selis revine la Cluj-Napoca

Analia Selis revine la Cluj-Napoca

Primăvara aceasta, solista Analia Selis, bandoneonistul Omar Massa și compozitorul și pianistul Julian Caeiro revin la Cluj-Napoca. 

Viața este o negociere ambiguă, asemenea schimbului de putere dintre un bărbat și o femeie atunci când ei dansează tango. După succesul primului Tango Simfonic desfășurat din 2015 până în 2018, cu toate sălile de concert sold out în România, Argentina și Elveția, Analia Selis se întoarce în fața clujenilor cu o nouă interpretare a tangoului argentinian în acorduri de muzică clasică.

Autenticitatea noului repertoriu se datorează orchestrațiilor muzicale realizate de compozitorul și pianistul Julian Caeiro, colaborator al celor mai cunoscuți muzicieni de tango din întreaga lume. Tango Simfonic II include creațiile unor compozitori de tango celebri, precum Carlos Gardel, Anibal Troilo, Mariano Mores, Sebastian Piana și Astor Piazzolla, însă va repune în scenă și grația tangoului interbelic românesc.

“Toate piesele, în afară de una singură, sunt piese pe care nu le-am mai cântat până acum. Aranjamentele sunt semnate de pianistul și compozitorul Julián Caeiro. Pentru concertele din Cluj ne bucurăm chiar de prezența lui la pian. Atunci vine din Argentina special pentru aceste concerte. Am o amintire foarte frumoasă lăsată în suflet la Cluj: energia care s-a creat între muzicieni și public, publicul clujean pe care îl ador. Soțul meu este clujean, orașul ocupă un loc special în sufletul meu.” - Analia Selis

Analia Selis și Omar Massa vor urca pe scenă alături de Young Famous Orchestra, orchestră care, în numai trei ani de la înființare, a concertat alături de un număr impresionant de 14 artiști în tot atâtea concepte inedite de concerte simfonice. Pianistul Julian Caeiro se alătură și el turneului în Cluj-Napoca, iar ca de fiecare dată, tânăra orchestră se va afla sub îndrumarea dirijorului clujean Vladimir Agachi - unul dintre cei mai charismatici și activi dirijori români. Formarea sa muzicală este marcată de perfecționarea la Staatsoper Berlin sub îndrumarea unuia dintre marii dirjori ai lumii, Daniel Barenboim.

Orchestra se află în al treilea an de parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca și este extrem de activă pe scena socială clujeană, începând cu Zilele Clujului și continuând cu concerte neașteptate în tramvai ori centre comerciale, cu orchestre de închiriat sau asocieri neobișnuite. Din 2015 până astăzi, concertele orchestrei au adus în sală aproximativ 15 000 de persoane, îndeplinindu-și, astfel, obiectivul principal: creșterea nivelului de conștientizare a muzicii clasice și oferirea unui suport pentru educarea civică și dezvoltarea personală prin muzică a clujenilor.

Evenimentul cu dublă reprezentație are loc în 4 și 6 martie 2019, la ora 19:00, la Auditorium Maximum. Biletele au fost puse în vânzare pe eventbook.ro, la casieria cinematografului Florin Piersic și în rețeaua Humanitas Cluj, iar locurile sunt limitate.

Loading...
Comenteaza