Aniversare cu spectacole gratuite la Teatrul Puck

Aniversare cu spectacole gratuite la Teatrul Puck

Marți, 5 februarie, de ziua Teatrului de Păpuși Puck, micii spectatori sunt așteptați la spectacole gratuite.

Sărbătoarea va începe, de la 11:00, cu spectacolul „Hänsel și Gretel”, unul din cele mai cunoscute basme europene, prelucrat de Frații Grimm, regizat de Varga Ibolya. Mesajul foarte înălțător al acestei povești este solidaritatea și iubirea de frate care poate să învingă și forțele malefice. Acestea sunt reprezentate o dată de mama vitregă, iar în a doua parte a poveștii de vrăjitoare. La fel ca în majoritatea poveștilor nordice, pădurea este un spațiu special, plin de mistere, plin de pericole.

„Această pădure întunecată, plină de spirite rele și demoni întotdeauna are și un luminiș, o insulă de speranță. Îmi doresc ca publicul, micii spectatori să simtă pe tot parcursul spectacolului că există ajutoare. Copiii, reprezentând inocența și bunătatea lumii, întotdeauna vor fi protejați”, adaugă regizoarea.

Scenariul spectacolului este semnat de Ovidiu Pecican, scenografia, de Epaminonda Tiotiu, iar muzica a fost compusă de Péter Venczel. În distribuție sunt Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Laura Corpodean, Ionuț Constantinescu, Ion Iurcu, Iulian Lungu, Angelica Pamfilie, Andra Ștefan și Adina Ungur. Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

De la 17:00, este programată o reprezentație a spectacolului „Ciobănașul cu ochi de stele”/ „A csillagszemű juhász”, după o poveste populară, în regia și scenariul lui AttilaSzabo. A fost odată un rege care dădea porunci destul de nechibzuite. Tot atunci trăia și un ciobănaș care pur și simplu nu îndeplinea aceste porunci. Lumea e bună câtă vreme căile vieții sunt ghidate de astfel de ochi de stele.

Muzica este semnată de  Zoltan Samu Csernak, iar păpușile, costumele și decorul, de Edit Miareczky. Asistent de regie: Nikolett Urban. Coregrafie: AndrAs Foszto. Distribuție: Domokos Szabolcs, Urmanczi Jenő, Erdei Emese, Pünkösti Laura, Balogh Dorottya, Bondár Tibor și Kötő Áron Vârsta minimă recomandată este de patru ani. Spectacolul se joacă în limba maghiară și va fi titrat în limba română.

Ziua se va încheia cu un moment intitulat „Povești din spatele cortinei – Marionetă și mim. Balló Zsuzsa, Balló Zoltán și Péter János”, susținut în limba maghiară, cu traducere și titrare în română. Intrarea la toate manifestările aniversare va fi gratuită. Puck, cunoscut în epocă sub numele de Teatrul de Păpuşi de Stat din Cluj, a fost inaugurat oficial în 5 februarie 1950.

Loading...
Etichete
Comenteaza