Aplicaţia Clujului la titlul de Capitală Culturală Europeană, depusă la Ministerul Culturii. Lista scurtă a oraşelor candidate, în decembrie

Aplicaţia Clujului la titlul de Capitală Culturală Europeană, depusă la Ministerul Culturii. Lista scurtă a oraşelor candidate, în decembrie
Aplicaţia privind candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Europeană 2021 a fost depusă la Ministerul Culturii. În perioada 7 - 10 decembrie, la Bucureşti, va avea loc întâlnirea de preselecţie în vederea adoptării listei scurte a oraşelor candidate.

În cadrul acestei întâlniri juriul va evalua fiecare oraş candidat pe baza documentaţiei depuse şi a audierii în raport cu obiectivele acţiunii "Capitală europeană a culturii" şi cu criteriile menţionate în apelul pentru depunerea candidaturilor. 

"Joi, 8 octombrie 2015, am primit confirmarea că aplicația privind candidatura orașului nostru la titlul de Capitală Europeană a Culturii a ajuns la destinație. Am pornit acum 5 ani în acest demers complex și ambițios cu gândul de a construi împreună un plan pentru orașul nostru. Am pus în centrul preocupărilor noastre provocările orașului și potențialul său. Am încercat să ținem cont și de rigorile unui asemenea proces, dar și de ideile, propunerile, proiectele voastre. Vă mulțumim tuturor! Noi, toţi cei care am contribuit în vreun fel la acest proiect, putem spune că a meritat această călătorie. Dintre toate argumentele pe care le-am putea invoca, unul este evident și îl vedem cu toții - vitalitatea culturală a oraşului. Clujul cultural este povestea în care ne regăsim cu toții", a declarat Florin Moroşanu, directorul executiv al Asociatiei Cluj-Napoca 2021 - Capitală Culturală Europeană

Oraşele din România care doresc să-şi prezinte candidatura pentru titlul de Capitală europeană a Culturii în 2021 au trebuit să completeze formularul de înscriere, precum şi formularul pentru "declaraţia pe proprie răspundere". De asemenea, au trimis douăzeci de copii pe suport de hârtie în limba engleză şi cinci copii pe suport de hârtie în limba română, precum şi o versiune electronică a candidaturii în limba engleză şi o versiune electronică a candidaturii în limba română la adresa poştală a sediului ministerului, din Bulevardul Unirii din Bucureşti, şi la adresa de e-mail capitalaculturalaeu@cultura.ro.

Data limită de depunere a dosarelor este a fost 10 octombrie 2015. Documentele de candidatură vor fi publicate de către Ministerul Culturii pe site-ul dedicat competiției - capitalaculturala.ro.

Printre oraşele din România care şi-au exprimat intenţia de a candida la titlul de Capitală europeană a culturii pentru anul 2021 se numără Timişoara, Arad, Craiova, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Braşov.

Loading...
Comenteaza