Artişti clujeni într-o expoziţie în Polonia

Artişti clujeni într-o expoziţie în Polonia
Mai mulţi artişti plastici clujeni expun în oraşul polonez Poznan, la galeria Pies. Aceştia sunt reprezentanţi de galeria Sabot, de la Fabrica de Pensule.

La Galeria Pies din Poznań poate fi vizitată până în 9 iunie expoziţia colectivă a artiştilor Mihuţ Boşcu, Aline Cautis, Radu Comşa, Florin Maxa, Vlad Nancă şi Alice Tomaselli, artişti reprezentaţi de Galeria Sabot din Cluj-Napoca. Organizată cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Varşovia, expoziţia "New Nomenclature. Create, Enter, Change, Query and Distribute" a fost vernisată în 19 mai, în prezenţa artistului Radu Comşa şi a curatoarei Daria Dumitrescu.

Colaborarea dintre galeriile Pies şi Sabot a început anul trecut, când unul dintre artiştii reprezentativi ai galeriei din Poznań, Łukasz Jastrubczak, a expus la Cluj-Napoca. Galeria Pies a fost înfiinţată în anul 2005 şi este condusă în prezent de unul dintre cofondatorii ei, Dawid Radziszewski. Iniţial o galerie studenţească, ocupând un vechi spaţiu al Institutului de Arte Frumoase „Adam Hannytkiewicz", Pies s-a transformat treptat într-un spaţiu de expunere comercial, deschis publicului larg, cunoscut, original, care reflectă cele mai importante fenomene din arta contemporană poloneză.
Galeria Sabot din Cluj-Napoca a fost înfiinţată în 2009 de Daria Dumitrescu, în prezent managerul galeriei, şi este unul dintre spaţiile artistice tinere, aflate în plină ascensiune în România, câştigându-şi treptat reputaţia în străinătate.

 

Loading...
Comenteaza