Artişti de peste ocean şi o nouă locaţie pentru Cluj Blues Fest 2016

Artişti de peste ocean şi o nouă locaţie pentru Cluj Blues Fest 2016
Festivalul Internaţional Cluj Blues Fest ajunge anul acesta la cea de a treia ediţie. Cinci nume ale bluesului național și internațional vor aduce pe scena Casei de Cultură a Studenţilor blues autentic, dar și influențe exotice, ritmuri de funk, soul, jazz, rock și chiar gospel.

Festivalul va avea loc în 6-7 octombrie, iar biletele la concerte vor costa între 40 şi 60 de lei. Până în 20 septembrie 2016, orice loc din sala de spectacol poate fi achiziționat la prețul unic de 40 lei de pe biletmaster.ro.

Joi, 6 octombrie, ora 19.00

Călin Cyfer (RO)
Sir Waldo Weathers, The Soul of James Brown (USA)

Vineri, 7 octombrie, ora 19.00

Florin Giulea Group (RO)
Harriet Lewis (USA) feat. Gregor Hilden Band (DE)

Călin Cyfer este de mai bine de 10 ani un nume apreciat al bluesului din România datorită tehnicii și energiei sale. Muzica lui acoperă o gamă largă de influențe muzicale, îmbinând armonios elemente de blues cu ritmuri de funk sau chiar muzică alternativă. Creativ şi exuberant, Cyfer se remarcă prin originalitatea compoziţiilor sale, prin diversitatea lor stilistică şi prin calitatea reprezentaţiilor sale live. Este o voce distinctă în peisajul muzical autohton, iar esenţa produsului său muzical provine din underground.

Sir Waldo Weather, muzicianul pe care toți artiștii mari și-l doreau cu ei în turnee! Timp de 10 ani a făcut parte din bandul lui Charlie Pride, 15 ani a fost alături de James Brown, ulterior având turnee cu Michael Jackson, B.B. King, Little Richard, Jerry Lee Lewis, Dr. John, Harriet Lewis, Delbert McClinton și Phil Collins. Astăzi, Weathers este numit și Da Pope of Funk.

Florin Giulea, omul pentru care chitara electrică este ridicată la rang de artă, poveste și meșteșug. Florin cunoscut drept lutierul electric, este apreciat pentru că reușește să insufle caracter chitarelor pe care le construiește. Totodată, Florin este unul dintre cei mai talentati chitaristi de blues din Romania, fost component al trupei Mike Godoroja & Blue Spirit și Publika, a cântat timp de 2 ani alături de soprana Felicia Filip. În prezent, activează în cadrul grupului blues-electric FLORIN GIUGLEA Group, iar albumul său Invitation to the Blues, inspirat, produs și masterizat în SUA în 2015, va fi lansat la Cluj Blues Fest și aduce magia bluesului autentic în România.

O voce puternică a bluesului internațional, originară din Philadelphia, Harriet Lewis a avut de-a lungul carierei sale colaborări muzicale cu Eric Clapton, George Benson, Michael Jackson și mulți alții. Timbrul ei vocal și prezența scenică i-au adus de-a lungul timpului aprecieri ca No. 1 female Jazz Singer in Philadelphia, diamant vocal, legendă a bluesului, she enters the stage as a Princess, and leaves as a Queen. Harriet are un timbru puternic de blues autentic cu o ușoară notă de jazz și gospel.

Muzica lui Gregor Hilden poate fi caracterizată ca un mix de soul, blues și swing, interpretând cu aceeași pasiune notele tradiționale și cele moderne ale bluesului și jazzului. Apreciat pentru sunetele autentice și nemasterizate ale chitării sale, Gregor crează în showurile lui o reală poveste a sunetului, începând de la notele pure și curate, la cele dinamice și aspre.

 

 

Loading...
Comenteaza