Video Berlinala 2019 | Ursul de Argint, câștigat de un scurtmetraj cu doi români în echipa de producţie

Berlinala 2019 | Ursul de Argint, câștigat de un scurtmetraj cu doi români în echipa de producţie

"Blue Boy", produs de argentinianul Manuel Abramovich, cu românii Cătălin Cristuţiu, în calitate de editor de film, şi Bogdan Georgescu, în calitate de producător creativ, a primit sâmbătă seara Ursul de Argint pentru cel mai bun scurtmetraj. 

Pelicula, o coproducţie germano-argentiniană cu o durată de 19 minute, a fost selectată în secţiunea Berlinale Shorts şi spune povestea unor lucrători sexuali în limbile română, germană, engleză şi italiană.

Lungmetrajul "Synonymes", al regizorului israelian Nadav Lapid, despre un tânăr fost soldat israelian care fuge la Paris, a câştigat sâmbătă Ursul de Aur, fiind desemnat cel mai bun film din competiţia oficială a celei de-a 69-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Lungmetrajul "Monştri", în regia lui Marius Olteanu, a câştigat la cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin premiul oferit de cititorii Tagesspiegel (Tagesspiegel Readers' Jury Award), informează site-ul festivalului.

Şaisprezece filme au concurat pentru trofeul suprem al Berlinalei - Ursul de Aur. Şapte dintre cele 16 filme aflate în competiţie au fost regizate de femei.

Loading...
Comenteaza