Biblioteca din Zorilor, modernizată cu 500.000 de lei, şi-a redeschis porţile FOTO

Biblioteca din Zorilor, modernizată cu 500.000 de lei, şi-a redeschis porţile FOTO
Filiala Zorilor a Bibliotecii Judeţene Octavian Goga Cluj şi-a redeschis porţile după jumătate de an de renovări şi de modernizări.

În perioada în care Filiala Zorilor a fost închisă s-au desfăşurat ample lucrări de reabilitare a sălilor de studiu, spaţiul fiind mărit semnificativ, de la 238 de mp la 622 de mp, astfel încât cititorii să beneficieze de toate facilităţile pe care le poate oferi o bibliotecă publică modernă.

Au fost create spaţii de lectură în funcţie de categoria de vârstă a publicului, astfel că, în prezent, există un spaţiu pentru copii, unul pentru adolescenţi şi tineri, precum şi unul pentru adulţi - zona de împrumut.

Dat fiind faptul că suprafaţa utilă a fost mărită, în urma lucrărilor de modernizare a fost creată şi o sală pentru bunici, în care persoanele în etate pot lectura, socializa sau pot beneficia, în mod gratuit, de cursuri de limbi străine şi operare pe calculator.

Totodată, există un spaţiu destinat micilor organizaţii care nu dispun de un sediu propriu pentru desfăşurarea activităţii, fiind amenajată şi o încăpere numită sugestiv ,,sala de lectură în linişte", spaţiu dedicat preponderent studiului.

„În urma unei investiţii consistente finanţate integral din bugetul CJ, am reuşit să renovăm în totalitate şi să modernizăm Filiala Zorilor, transformând-o în una dintre cele mai moderne biblioteci publice din ţară. Mărind suprafaţa sălilor de studiu cu peste 160%, aceasta este mai mult decât pregătită să îi primească pe cititorii proveniţi din cartierele mai recent dezvoltate Bună Ziua şi Europa", a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Filiala îşi aşteaptă vizitatorii cu o colecţie de 34.284 de volume, urmând ca în cel mai scurt timp să fie achiziţionate şi altele noi. Cititorii beneficiază de serviciul de autoîmprumut şi autorestituire. Valoarea investiţiei demarate în 2016 se ridică la 527.000 de lei, integral din bugetul CJ.

Loading...
Comenteaza