Campanie umanitară

Campanie umanitară

Interpreta de muzică populară Maria Dan Golban, împreună cu repre-zentanţii Şcolii “Simion Bărnuţiu” din Cluj, ai Palatului Copiilor şi ai Casei de Cultură a Studenţilor au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru Mihai Rusu, un elev din clasa a VII-a diagnosticat cu leucemie.

 

“Singura lui şansă de a trăi este un transplant medular”, a declarat Maria Dan Golban, care a adăugat că sora copilului este compatibilă 100% pentru transplant. Mihai Rusu are nevoie de aproximativ 150.000 de euro pentru a fi operat în străinătate. “Până acum s-au adunat 40.000 de euro”,  a explicat Maria Dan Golban, care a adăugat că, în urma unui  concert organizat la Casa Armatei, au fost obţinuţi 3.000 de euro.  “în faza în care s-a diagnosticat, avea leucemie de trei luni.

E o fază, medie, care poate să stagneze sau poate să avanseze rapid”, a declarat învăţătorul Iuliu Abrudan de la Şcoala “Simion Bărnuţiu”, care a precizat că băiatul este internat şi face dializă de două ori pe lună. Directorul Casei de Cultură a Studenţilor, Silviu Corpodean, a anunţat că va dona o parte din încasările spectacolelor care vor fi susţinute săptămâna viitoare în cadrul Festivalului “MaiFest”.

 “Ne-am gândit să nu fie un procent anume din încasări. începem cu 2.000 de lei şi, dacă vor fi încasări mai mari, cu siguranţă îl ajutăm mai mult. Miercuri, înaintea spectacolului susţinut de Teatrul de Păpuşi din Bucureşti, vom chema oameni de afaceri”, a declarat Corpodean.

“Copiii de la Palatul Copiilor au adunat 1.800 de lei”,  a precizat directorul Palatului Copiilor, Valentin Cuibus. Persoanele care vor să doneze bani pentru operaţia lui Mihai Rusu pot vira sumele în contul RO75BRDE130SV69863721300 deschis la BRD Cluj.

Loading...
Comenteaza