Cineconcert, la Filarmonica Cluj: o capodoperă din anul 1929

Cineconcert, la Filarmonica Cluj: o capodoperă din anul 1929
Filarmonica de Stat Transilvania o prezintă pe cea mai seducătoare dintre femmes fatales - Lulu, pe coloana sonoră a lui Dominik Schuste. Cineconcertul "Cutia Pandorei" va avea loc vineri, 25 septembrie, începand cu ora 19:00, la Colegiul Academic din Cluj-Napoca.

În capodopera lui Georg Wilhelm Pabst, "Cutia Pandorei", din anul 1929, Lulu duce la nefericire un bărbat după altul. Rămâne un mister, dacă ea își folosește puterea de seducție fără scrupule sau dacă îi rănește în mod involuntar. Actrița Louise Brooks a desființat câteva tabuuri prin felul natural de a juca, fiind pusă în scenă într-un mod briliant de Pabst.În anul 2014, "Cutia Pandorei" a fost prezentată pentru prima oară cu coloana sonoră a lui Dominik Schuster la Ateneul din București. Acum, la Cluj-Napoca, are loc a doua reprezentație din lume. Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania va fi dirijată de Ștefan Geiger, din Hamburg, unul dintre cei mai renumiți dirijori pentru muzică de film orchestrală. Geiger și Filarmonica de Stat Transilvania au avut deja la Cluj-Napoca un cine-concert în aer liber de excepție, în 2013, în fața Casinoului, cu "Aventurile Prințului Achmed".

Cu noua reprezentație "Cutia Pandorei" și coloana sonoră a lui Dominik Schuster, Centrul Cultural German și Filarmonica de Stat Transilvania, cu sprijinul Institutului Goethe București, își continuă colaborarea pe proiecte neobișnuite și inovative.

Preţ bilete: 20 lei preţ întreg, 10 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari). Biletele se pot cumpăra de la agenţia Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga) sau cu o oră înainte de începerea concertului, direct de la locaţia acestuia, în limita locurilor disponibile. În ziua concertului, agenţia de bilete este deschisă în intervalul orar 10:00-14:00. 

Loading...
Comenteaza