Foto Ciobănașul cu ochi de stele și Dănilă Prepeleac îi aşteaptă pe copii, în weekend, la „Puck”

Ciobănașul cu ochi de stele și Dănilă Prepeleac îi aşteaptă pe copii, în weekend, la „Puck”
Ciobănașul cu ochi de stele și Dănilă Prepeleac îi aşteaptă pe copii la „Puck”, în weekend
Ciobănașul cu ochi de stele și Dănilă Prepeleac îi aşteaptă pe copii la „Puck”, în weekend

Teatrul de Păpuși „Puck” își așteaptă spectatorii, în weekend, cu două spectacole deosebite. Este vorba despre „Ciobănașul cu ochi de stele”/ „A csillagszemű juhász”, în regia și scenariul lui Szabó Attila şi „Dănilă Prepeleac”, în regia lui Traian Savinescu.

Sâmbătă, 8 decembrie, secția maghiară va prezenta spectacolul „Ciobănașul cu ochi de stele”/ „A csillagszemű juhász”, în regia și scenariul lui Szabó Attila. 

A fost odată un rege care dădea porunci destul de nechibzuite. Un ciobănaș din regat pur și simplu nu îndeplinea aceste porunci. Iar în momente de acest gen, situația trebuie confruntată. Dar oare cum o putem confrunta? Se pot oare întuneca acei ochi de stele? Căci nu-i poate stinge nici stupiditatea, nu-i poate închide teama, nu clipesc în fața ursului, nici a aricilor uriași, a coaselor ascuțite. Numai privirea fetei craiului umbrește un pic ochii aceia, cât pentru o clipă, dar numai și numai pentru ca după aceea să se uite unul la altul cu o privire și mai curată. Lumea e bună câtă vreme căile vieții sunt ghidate de astfel de ochi de stele.

Muzica este semnată de Csernák Zoltán Samu, iar păpușile, costumele și decorul de Miareczky Edit. Asistent de regie: Urbán Nikolett. Coregrafie: Fosztó András. Distribuție: Domokos Szabolcs, Urmánczi Jenő, Erdei Emese, Pünkösti Laura, Balogh Dorottya, Bondár Tibor și Kötő Áron

Vârsta minimă recomandată este de patru ani. Spectacolul durează o oră şi se joacă în limba maghiară.

Duminică, 9 decembrie, cei mici și cei mari sunt așteptați la „Dănilă Prepeleac”, de la orele 11 și 12.30. Spectacolul după povestea omonimă a lui Ion Creangă s-a bucurat de mare succes la public încă de la primele reprezentații. Este interactiv, plin de viață și culoare, asezonat din plin de discursul și pățaniile de necrezut ale lui Dănilă, un om cam leneș și sărac.

Aventurile lui încep în ziua în care fratele cel chibzuit și harnic îl trimite să se ducă la târg cu cei doi boi ai săi, să îi vândă și să cumpere un car și doi boi mai mici. Dănilă intră, astfel, într-un șir de peripeții care includ până și „lumea dracilor”, dar, ca un adevărat erou de poveste, reușește să le descurce pe toate.

Scenariul, regia şi ilustraţia muzicală sunt semnate de Traian Savinescu, iar scenografia de Epaminonda Tiotiu. Distribuția este alcătuită din actorii: Ionuţ Constantinescu, Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie/Angelica Pamfilie, Călin Mureşan și Robert Gutunoiu.

Spectacolul se joacă în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Loading...
Comenteaza