Clujeanul care aduce în România cele mai iubite vedete de la Hollywood, vrea să aducă evenimentul și acasă

Clujeanul care aduce în România cele mai iubite vedete de la Hollywood, vrea să aducă evenimentul și acasă

În ultimii cinci ani, evenimentul East European Comic Con, al cărui fondator și manager general este clujeanul Mircea Mureşan,  a ajuns să adune peste 40.000 de iubitori ai genului şi invitaţi - actori şi ilustratori dintre cei mai cunoscuţi.

Clujeanul Mircea Mureşan, fondatorul şi managerul general al East European Comic Con de la Bucureşti, vorbeşte într-un interviu acordat News.ro despre provocările pe care le-a reprezentat un astfel de eveniment, despre actorii invitaţi, bugetul necesar şi spune că are în vedere extinderea convenţiei în alte oraşe din ţară.

"De un an tot încercăm să venim cu idei diferite prin care să extindem conceptul sau să dezvoltăm evenimente noi pe aceste segmente de public. De anul trecut, am început Game ON, un eveniment pentru cei pasionaţi de gaming, diferit de ce s-a făcut până acum. Un eveniment cu accentul pe joc şi participant, nu pe eSports. Ne-am dorit să oferim un cadru propice pentru oamenii dornici să se joace de plăcere, nu doar pentru cei care urmăresc diversele competiţii internaţionale. Anul acesta, vrem să dăm startul seriei „A Day with an Actor” în care organizăm sesiuni de fotografii şi autografe, dar şi panel-uri (întrebări şi răspunsuri) cu diverşi actori populari în România. Seria aceasta am vrea să o extindem şi în oraşe din ţară, nu doar în Bucureşti. Iar dacă ar fi să vorbim strict de Comic Con, de doi ani ne tot gândim dacă să îl extindem în oraşul meu natal, Cluj-Napoca. Nu s-a luat încă o decizie în acest sens, dar probabil 2019 va fi diferit pentru Comic Con", spune Mircea Mureșan.

La ediţia de anul acesta, care va avea loc între 18 şi 20 mai, sunt invitaţi Gethin Anthony („Game of Thrones”, „Aquarius”), Andrew Scott („Sherlock”), Jim Beaver („Supernatural”, „Deadwood”), Giancarlo Esposito („Breaking Bad”, „Better Call Saul”), Chris Rankin („Harry Potter”) şi Staz Nair („Game of Thrones”). În afara celor şase actori de la Hollywood, la East European Comic Con vor mai participa și câțiva celebrii ilustratori de la Hollywood.

 

Loading...
Comenteaza