Comedy Cluj, atracţia toamnei culturale

Comedy Cluj, atracţia toamnei culturale
Festivalul Internaţional de Jazz, Toamna Muzicală şi Festivalul Internaţional de Film de Comedie iau startul, la Cluj, din toamnă.

 Clujenii vor avea parte în toamna aceasta de mai multe evenimente culturale de talie internaţională. Printre acestea, Festivalul internaţional de jazz Transilvania, Toamna muzicală clujeană şi premiera Festivalului filmului de comedie.

 

Unul din principalele evenimente ale acestei toamne este Transilvania Jazz Festival (TJF), ajuns la cea de-a treia ediţie. Evenimentul se va desfăşura între 16-20 octombrie.

 

Printre invitaţi se numără saxofonistul american Ravi Coltrane şi pianistul George Cables. Festivalul de comedie Comedy Cluj se va desfăşura între 10 – 18 octombrie şi va dispune la prima ediţie de un buget de circa 400.000 de euro. Evenimentul este primul de acest gen din România, va cuprinde aproximativ 70 de filme, dar şi manifestări conexe precum salon de epigrame, teatru stradal, workshopuri, etc. “Vrem să fie, de departe, cel mai puternic festival de comedie din Estul Europei”, a declarat iniţiatorul festivalului, Sorin Dan.

 

 în perioada 2-23 octombrie se va desfăşura cea de-a 43-a ediţie a Festivalului „Toamna muzicală Clujeană”, eveniment organizat încă din 1965 de către Filarmonica de Stat Transilvania. Teatrul Maghiar de Stat pregăteşte pentru această toamnă, în luna septembrie, premiera spectacolului “Alcoolicii”, după un text de Visky Andras, regia Tompa Gabor.

 

De asemenea, unul din cei mai cunoscuţi actori de teatru din lume la acest moment, Yoshio Oda, va susţine un workshop pentru actori profesionişti. Instituţia va lansa de asemenea o carte de dramaturgie, post-mortem a scriitoarei Natalie Sarraute, iar la sfârşitul lunii octombrie un volum de dialog despre teatru cu regizorul Mihai Măniuţiu.

 

Opera Română are programată pentru 1 septembrie spectacolul „Otello”, spectacol care va fi prezentat şi în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu. La Opera Maghiară este programată pentru a doua jumătate a lunii septembrie premiera operetei „Bal mascat”, de Giuseppe Verdi, la care vor participa doi invitaţi străini, regizorul Ascher Tamas şi dirijorul Szelmeczi Gyorgy.

 

Perjovski la Cluj

 

între 14 octombrie şi 15 noiembrie, va avea loc un eveniment reper pentru arta plastică, la Muzeul de Artă unde desenatorul Dan Perjovschi va vernisa colecţia „Chestii tipărite”, o expoziţie care reuneşte desene ale artistului publicate în ziare.

 

Loading...
Comenteaza