Creatorul "Lord of the Dance" se retrage din activitate. Show-ul ajunge, în octombrie, la Cluj

Creatorul
Dansatorul şi coregraful american Michael Flatley, creatorul spectacolelor inspirate din folclorul irlandez "Lord of the Dance", se va retrage din activitate, după debutul său pe Broadway, care va avea loc la sfârşitul acestui an, au anunţat luni organizatorii show-ului, citaţi de Reuters. Show-ul ajunge la Cluj-Napoca, în 10 octombrie 2015.

Michael Flatley, în vârstă de 57 de ani, va avea o apariţie specială în spectacolul "Lord of the Dance: Dangerous Games" şi va debuta astfel pe Broadway, pe scena de la Lyric Theater din New York. Spectacolul respectiv va fi jucat din 7 noiembrie până pe 3 ianuarie. Prin acea reprezentaţie, Michael Flatley se va retrage din activitate, au precizat producătorii show-ului.

Spectacolul "Lord of the Dance: Dangerous Games", ce include holograme, roboţi dansatori şi acrobaţi, alături de tradiţionala trupă de dansatori irlandezi, va include un moment cu celebrul dansator Michael Flatley, la finalul fiecărei reprezentaţii.

Într-un interviu acordat în presa britanică la începutul acestui an, discutând despre impactul devastator pe care dansul l-a avut asupra trupului său,  Flatley a dezvăluit faptul că, de-a lungul anilor, a suferit numeroase fracturi şi vătămări la nivelul coloanei vertebrale.

Michael Flatley, născut la Chicago din părinţi americano-irlandezi, a reinventat dansul tradiţional irlandez, încorporând o serie de mişcări originale la nivelul părţii superioare a trunchiului, dar şi ritmuri contemporane, în tradiţionalul dans "step". Potrivit revistei Forbes, averea sa a fost estimată în acest an la 299 milioane de dolari.

Spectacolul "Lord of the Dance", care a avut premiera în 1996, a doborât recordul mondial de box office pentru un show de dans, după 21 de reprezentaţii consecutive pe stadionul Wembley din Londra. "Lord of the Dance - Dangerous Games" va avea loc în 10 octombrie, la Sala Polivalentă, începând cu ora 20:00. Biletele costă între 100 și 300 de lei.

Loading...
Comenteaza