CULTURĂ. "Katalin Varga", selectat la concursul pentru cinematografie al Parlamentului European

CULTURĂ.
Pelicula "Katalin Varga", unde rolul principal este jucat de Hilda Peter de la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, a fost inclus în selecţia oficială la premiul LUX 2009 pentru cinematografie al Parlamentului European, potrivit cineuropa.org.

Producţia a fost selectată alături de alte nouă filme, este vorba de "35 Rhums" de Claire Denis, "Ander" de Roberto Caston, "Eastern Plays" de Kamen Kalev, "For a Moment, Freedom" de Arash T. Riahi, "Lost Persons Area" de Caroline Strubbe, "North" de Rune Denstad Langlo (câştigător al marelui premiu al Festivalului Internaţional de Film Transilvania în acest an), "Pandora's Box" de Yesim Ustaoglu, "Storm" de Hans-Christian Schmid şi "Welcome" de Philippe Lioret, potrivit Cineuropa.

Filmul “Katalin Varga” prezintă povestea unei femei care pleacă într-o călătorie împreună cu fiul său pentru a se răzbuna pe cel care a violat-o şi care i-a făcut copilul, după ce a fost alungată de soţul ei. Filmul prezintă traseul femeii până la confruntarea cu agresorul.

Filmul a fost prezentat la mai multe festivaluri, între care cel din Valencia, precum şi la Festivalul Interaţional de Film Transilvania (TIFF).

Premiul Lux 2009 va fi acordat în 25 noiembrie.

Loading...
Comenteaza