Foto Cum arată platourile din Cluj, unde îți poți turna propriul film. GRATUIT

Cum arată platourile din Cluj, unde îți poți turna propriul film. GRATUIT

Uzina Filmelor de Amatori, conceptul regizorului de Oscar Michel Gondry, își deschide porțile vineri, 31 mai 2019, la CREIC, în cadrul TIFF 2019. 

Platou de film construit de la zero în CREIC, testat la TIFF 2019

Un studio cinematografic construit de la zero în spațiul CREIC – Centrul de Excelență pentru Industriile Creative (Strada Lombului FN, Cluj-Napoca), cu peste 15 decoruri individuale incluse, este șansa publicului de a experimenta tot ce se întâmplă în fața, dar și în spatele camerelor de filmat. Timp de trei ore, participanții vor lucra în echipe și vor parcurge, sub îndrumarea instructorilor Uzinei, toate etapele de producție: de la scenariu, distribuție, regie, până la crearea efectelor speciale și a coloanei sonore. La finalul fiecărei sesiuni, filmele vor fi proiectate, vor intra în posesia autorilor și vor putea fi distribuite de aceștia, pentru a obține binemeritata apreciere a publicului.

Indiferent de vârstă sau ocupație, proiectul este deschis tuturor celor dornici să experimenteze și să creeze un film, fie că dețin sau nu cunoștințe în domeniul cinematografiei. Accesul în Uzina Filmelor de Amatori este gratuit, dar necesită înregistrare prealabilă. Înregistrarea se va putea realiza prin completarea formularul disponibil în curând aici https://tiff.ro/uzinadefilme.

Pentru cei care își doresc ca experiența să nu fie limitată doar la o sesiune de 3 ore, există posibilitatea de a petrece mai multe zile alături de echipa Uzinei filmelor de Amatori, printr-un program de voluntariat pe care îl puteți descoperi aici https://tiff.ro/uzinadefilme/voluntari

Uzina Filmelor de Amatori, conceptul regizorului Michel Gondry

Creată de regizorul, scenaristul și producătorul francez Michel Gondry (Oscar 2005 pentru Cel mai bun scenariu original Eternal Sunshine of the Spotless Mind) , Uzina Filmelor de Amatori este o instalație interactivă revoluționară, gândită să dezvolte, să cultive și să răspândească pasiunea pentru film, imaginația și creativitatea în rândul publicului larg. La fel ca Jack Black și Mos Def în Be KindRewind (r. Michel Gondry, 2008), participanții care se vor înscrie la o sesiune de creație în cadrul Uzinei Filmelor de Amatori vor răspunde provocării de a realiza filme de la A la Z, în contra-timp.

Proiectul va fi deschis curioșilor în perioada 31 mai – 31 iulie 2019.

Loading...
Comenteaza